Elválasztó diéta

Keress receptre vagy hozzávalóra

90 napos diéta - Diéta ABC

Ismét divatos a fehérje és a szénhidrátok szétválasztása az étrendben! A táplálkozás-szakértők azonban már túlhaladottnak, használhatatlannak tartják ezt az alapelvet.

elválasztó diéta

Akkor mégis mi teszi olyan kedveltté az elválasztó étrendet? Egyesek esküsznek rá, mások úgy érzik, semmi pozitívat nem hozott a számukra.

  • A diéta kiegyensúlyozott, vitaminokban és rostokban gazdag táplálkozást biztosít, hála a sok gyümölcsnek és zöldségnek!
  • Olvasási idő:5 perc Túl mediatizált képekkel, mozgóképekkel teli világunk egyik árnyoldala az, hogy akkor is tökéletes nek mondott férfiakat és nőket látunk magunk körül, ha voltaképp ki sem mozdulunk otthonról.

Sokan pedig - mielőtt még igazán belekezdenének - a bonyolult szabályok miatt feladják. Valóban olyan bonyolult?

Keress receptre vagy hozzávalóra

Azt még mindenki érti, hogy a fehérjét és a szénhidrátot tilos együtt fogyasztani, és külön-külön semleges élelmiszerekkel - például zöldségek - szabad csak kombinálni. Azt azonban, hogy mely élelmiszerek tartoznak pontosan a fehérjékhez, a szénhidrátokhoz, illetve a semleges csoportba, meg kell tanulni, avagy állandóan ellenőrizni kell.

Sok dolog ugyanis nem logikus. A gyümölcsök közül a banán, az édes alma elválasztó diéta a füge a szénhidrátokhoz tartozik, minden más gyümölcsfajta a fehérjékhez, pedig cukormentes diéta hatása van bennük fehérje. Ehhez képest a nyers húst és a nyers sonkát - ami tele van fehérjével - a semleges élelmiszerekhez sorolják.

elválasztó diéta

Az étkezések közötti nassolás alapállásban tabu, ám megengedett, ha valaki úgy érzi, hogy nélkülözhetetlen a jó közérzetéhez. Mit tegyen hát, aki az elválasztó étrend rejtelmeivel szeretne alaposan megismerkedni? Ha fellapozod az idevágó szakirodalmat, gyorsan zsákutcába kerülhetsz.

elválasztó diéta

Minden szerző újraírja az elválasztó étrendet, mindenkinek saját alapelvei vannak. Nehéz hát megmondani, melyik a legjobb.

  • Érzed magadban a kitartást, hogy belefogj egy nagyobb volumenű diétás projektbe?
  • A népszerű 90 napos fogyókúra titka valószínűleg az, hogy valóban működik, és teljes mértékben betartható.

Az eredeti verzió Ezt a táplálkozási módszert William Howard Hay amerikai orvos fejlesztette ki a húszas években, és segítségével állítólag sok beteget gyógyított meg. A módszer alapszabálya, elválasztó diéta csak természetes formájában meghagyott élelmiszereket fogyaszthatsz, illetve szét kell választanod a fehérjedúsakat a szénhidrátban gazdagoktól. Ezenkívül van egy harmadik csoport: a semleges elválasztó diéta, amelyek kedved szerint kombinálhatók a másik két csoport bármely elemével.

elválasztó diéta

A sav-bázis háztartás egyensúlyban tartása érdekében főként bázisképző élelmiszerek javasoltak, például saláta, zöldségek, gyümölcsök, kiegészítve tejjel és tejtermékekkel. A savképző élelmiszerek, mint amilyen a hús, a hal, a sajt, a tojás, a kenyér, a rizs, a krumpli és a tészta, csak kis mennyiségben engedélyezettek.

A híres 90 napos diéta hátrányai és előnyei: 90 napos diéta receptek és étrendek

Nem csak fogyókúrázóknak Az elválasztó étrenddel kapcsolatban több tévhit létezik. Az e módszert felhasználó fogyókúrázók sokszor azért sikeresek, mert nem esznek gondolkodás nélkül összevissza mindent, hanem tudatosan választják ki az élelmiszereket. Az elválasztó étrendben sok gyümölcs és saláta kerül az asztalra, az alkohol nem, vagy csak mértékkel megengedett.

Ez már önmagában is elég a fogyáshoz. Sokan kevesebb zsírt is fogyasztanak, ahogy ezt az étrend javasolja. Bizonyított, hogy az elválasztó étrendet fogyasztók nem éheznek meg olyan hamar, és kevesebbet esznek.

elválasztó diéta

A gyümölcsös müzliből vagy teljes kiőrlésű gabonából készült, avagy mézzel megkent kenyérből álló reggeli után később éhezel meg, mint a lekvárral megkent fehér zsemle után. Ha pedig a reggeli tovább kitart a gyomrodban, napközben is kevesebbet eszel, és nem nassolsz. Az elválasztó étrend azonban nem diéta, hanem általánosan javasolt táplálkozási forma.

Tényleg működik az elválasztó diéta?

Diéta a sav-bázis egyensúlyért A sav-bázis háztartás helyes arányának fenntartása rendkívül fontos. Sok ember szervezete túlsavasodik, mert túl sok, adalékanyagokat tartalmazó élelmiszert és túl sok húst fogyaszt.

elválasztó diéta

Savassá tesznek a környezeti mérgek, a káros anyagok, a nikotin és az alkohol is. A szervezet először megpróbál segíteni magán, és a veséken keresztül, valamint kilégzés közben kiválasztja a savakat.

90 napos diéta

Ez a rendszer azonban idővel túlterheltté válik, és megbetegszel. A betegség súlyosságától függően évekig tarthat, míg helyreáll a sav-bázis egyensúly, és megszűnnek a panaszok.

  1. Étvágycsökkentő tabletta gyógyszertár
  2. Fogyás 30 kg
  3. Diéta, amitől megváltozol (90 napos) | ingyen-hatterkepek.hu
  4. Citrin hatása
  5. Diéta pörkölt

Mit tesz ez ügyben az elválasztó étrend? A gyomor könnyebben emészti a tiszta fehérjékből álló ételt, például a húst diéta szinoníma nélkül. A hús-krumpli kombinációnál a gyomor túl kevés gyomorsavat termel, a félig emésztett étel több ideig marad a gyomor-bél traktusban, emiatt erjed és rothad, ez pedig növeli a vastagbélrák kockázatát, illetve a gyomorban keletkező melléktermékek megterhelik a májat.

További a témáról