Extrém diéta. Ezek is érdekelhetnek

Bomba-diéta: 72 óra alatt 10 kilót is fogyhatsz!

extrém diéta

Írta: Balogh Mia A tudósok szerint az éheztetés beindítja a fogyást. A szakemberek korábban nem győzték hangoztatni, hogy ne éheztessük magunkat.

Tehát egy nulla kalóriás másfél napot olyan fél nap követ, amikor nincs kalóriaszámolás, ételmegvonás. Amikor akár három cukorral is ihatjuk a kávét, és még egy sütit is ehetünk mellé már aki kibírja ezt a cukorsokkot.

  • Így diétázzon kiló felett – Étrend+tanácsok | Diéta és Fitnesz
  • 14 kilót fogyott a nő extrém diéta és edzés nélkül - most elárulta a titkát | Femcafe
  • Íme a világ 10 legextrémebb diétázója: nem hiszed el, mitől fogytak! - Ripost
  • Intenzív fogyás hasról

A tudósok 60 túlsúlyos, extrém diéta közti önkéntes bevonásával folytatták le tudományos kísérletüket. A tudósok azt látták, hogy ez idő alatt a koplalós csoport tagjai átlagosan közel 4 kilót adtak le, javult a véreredményük, csökkent a hasi zsírjuk, valamint több mint harmadával kevesebb kalóriát vittek be a szervezetükbe, mint addig.

extrém diéta

Mármint ha tudatosan számolták volna a kalóriákat. De erre ennél a diétánál nincs szükség. Épp ezért lehet sokak számára vonzó, mert a kalóriaszámolás egyrészt folyamatos korlátozást jelent, másrészt a rohanó hétköznapok során nem mindenkinek könnyű.

extrém diéta

Azt egyelőre az orvosok sem tudják biztosan, hogy a váltott napi böjtnek miért lehet ennyi jó hatása, de azt gyanítják, evolúciós okok állhatnak a háttérben: sokaknak az ősemberek étrendjét idézi, mert nekik sem volt állandóan elérhető az étel. Mielőtt úgy döntenél, kipróbálod ezt az extrém diétát, hadd hívjuk fel még egy dologra a figyelmed: a tudósok csak négy hétig követték a minden másnap koplalókat, ezért senki sem tudja, hosszabb távon milyen hatásokkal járhat ez a módszer.

Ha extrém diéta így is érdekel, mindenképp keresd fel a háziorvosod, és beszéld meg vele, mielőtt belevágnál!

Fotó: RF.

További a témáról