Fehérjeporos diéta, Kinek ajánlott ezek a termékek?

Hogyan fogyhatsz fehérjeporral? Elmondjuk, mikor, mennyit és hogyan használj - Fogyókúra | Femina

Megrendelhetsz a neten egy csodafehérjeport, és pár hét alatt karcsú leszel. Jó vicc.

diéta után visszahízás

Ennyi idő alatt semmilyen eszközzel nem fogsz gyökeres változást elérni, épp, hogy csak beindul a zsírbontás — már ha normálisan diétázol, és nem ilyen szaroktól szerektől vársz eredményt.

Min alapszik ez a diéta? A reklám elég homályosan fogalmaz, a lényege az, hogy napi étkezéseidet turmixokkal kell helyettesítened, és tuti az eredmény. A tökéletesen debil fogyókúrázóknak sokat nyomhat a latban az, ha kamu orvosi teszteket is megemlítenek, továbbá fiktív dietetikusi véleményekkel és kamuhonlapokkal demonstrálják az eredményt.

Diéta “fehérjeporral”?

Miért tűnhet vonzónak egy ilyen fogyókúra az átlagember szemében? Ezek a diéták mind nagyon rövid ideig tartanak, így nagyobb kedvvel vág bele mindenki. A testösszetétel változásával egyáltalán nem foglalkozik.

Vagy azért, mert ez már túl magas egy átlagos fogyókúrázó számára, vagy mert egyszerűen fogalmuk sincs, fehérjeporos diéta a különbség izomveszteség és zsírveszteség között. Aki túl van már értelmesebb diétás cikluson, az tudja, hogy az első két hétben jellemzően többet fogyunk, mint az optimálisnak mondható heti 1 kilogramm.

2 hét alatt mennyit lehet fogyni koplalással

Ez azért van, mert a szénhidrátbevitel csökkenése miatt az izmokban tárolt glikogén kiürül. A két hét még eléggé biztonságos a forgalmazóknak ahhoz, hogy garanciát tudjon vállalni: a vásárló fogyni fog — vagyis a mérleg kevesebbet mutat majd.

Legyen akár a súlyvesztés, akár az izmosodás, formásodás a cél, a többség sporttáskájában a proteinporok összerázására alkalmas shaker is hasonlóan fontos helyet foglal el, mint a többi felszerelés. A fehérjeporok azonban nemcsak a rendszeresen edzők körében népszerűek, de egyre több fogyókúrás étrendnek is szerves részei. Ma már nemcsak szaküzletekben, de drogériákban is könnyen beszerezhetsz sokféle terméket, ám előtte érdemes megismerni, hogyan is lehetnek a fehérjekészítmények a segítségedre, ha fogyni fehérjeporos diéta. Fehérjepor diétához Sokan az edzések vagy a fogyókúra mellé automatikusan szükségesnek tartják az extra fehérjét biztosító, koncentrált élelmiszerek fogyasztását, pedig ez nem így van. A fogyás nem fog beindulni csak attól, hogy elkezdesz fehérjeport fogyasztani, de fogyokura kaloriabevitel kalóriabeviteledet nem csökkented.

Zsírból ugyan vajmi keveset fog leadni, de bánja a fene, végülis nem az számít, hogy még mindig szarul nézek ki, hanem eldicsekedhetek azzal, fehérjeporos diéta x kilót leadtam. A villámdiéták veszélyei A borítékolható csalódáson és néphülyítésen kívül komoly egészségi kockázattal is számolnunk kell.

Soha ne alapozz étrendet kizárólag turmixokra!

fogyokura dieta nelkul

A por fogyasztását alapvetően tejjel javasolják diétában tejcukor…és csak egy mindenkire vonatkozó beviteli mennyiséget határoznak meg, figyelmen kívül hagyva az egyik legfontosabb tényezőt, az illető testsúlyát. A tej pedig elvégzi áldásos hatását: a leadott izomért cserébe zsír rakódik le, és csak tovább növeli a bélrendszeri problémák kialakulását.

fogyókúrás

További a témáról