Flexible diéta

Train With Brain: EGYÉL, AMIT AKARSZ - A Flexible Dieting trükk

flexible diéta könnyű vegyes diéta

Annak idején, amikor a Flexible Dieting felütötte a fejét a tengerentúlon, nemhogy szkeptikus, hanem ellenséges voltam vele szemben. Hát mi az, hogy azt eszel, amit akarsz? Hát mi az, hogy nem kell a csirke-rizs-zöldség triumvirátus előtt hódolnod, ha jól akarsz kinézni?

Micsoda szentségtörés!

No meg az ételek által kiváltott hormonreakciók, az inzulin, meg az apám fasza. Hát igen, valami ilyesmi zajlott bennem, ami nem csoda, hiszen a tisztán kajálást olyan szinten és mélységben verték bele a gyúrós társadalomba, flexible diéta annak hatásai elől én sem menekülhettem.

Egészségesen, szabadon- A flexible dieting

Ez persze alapjaiban véve nem is akkora gond, de azért ne rohanjunk ennyire előre. Szóval bár kezdetben nem néztem jó szemmel erre az elképzelésre, de ahogy idővel egyre jobban kinyílt a szemem hála a rengeteg olvasásnak, kutatásnak és kísérletezésnek és az életem flexible diéta eseményeinekkezdett megdőlni a korábbi álláspontom. Ebben nagyban segített olyan dolgok felismerése, minthogy a fehérjék is kiváltanak éppenséggel flexible diéta, némelyik nem is akármilyet, flexible diéta, hogy az összkép tekintetében már ami a fizikum alakulását illeti ez kurvára nem számít semmit.

Akkor tényleg ehetsz, amit csak akarsz? Igen, bár attól függ, mi a fontos számodra. De mi is ez a Flexible Dieting? A kettő lényegében ugyanaz, bár ahány fórum, cikk, annyi megközelítés, én szeretem ezt a két elnevezést kicsit máshogy használni, majd erre is a kitérek. A lényege viszont nagyon egyszerű.

A Flexitarian diéta elnevezése a rugalmas - angolul: flexible - és a vegetáriánus szavak házasításából származik. Az étrend megalkotója, Dawn Jackson Blatner dietetikus célja nem csupán a karcsú alak elérése volt, hanem az egészség megőrzése is. A diéta követői közé tartozik többek között Gwyneth Paltrow Oscar-díjas színésznő is. Az étrend segítségével néhány hónap alatt, akár 20 kiló feleslegtől is megszabadulhatsz. Flexitarian diéta A diéta alapvetően vegetáriánus alapokon nyugszik, de nem írja elő, hogy teljesen kizárd a húsfogyasztást az életedből.

Teljesen mindegy, hogy miből viszed be a makrotápanyagokat, ha ezek mennyisége fedezi a napi szükségleteidet, tehát megvan a megfelelő mennyiségű fehérje, szénhidrát és zsír, akkor el fogod érni a célodat, legyen az akár szálkásításakár izomtömeg-növelés.

Már persze ha jól lőtted be a makrotápanyagaid arányát, mert ha ezt elbaszod, akkor tök mindegy, hogy eszel, nem fogod elérni a kívánt formát.

De ha minden stimmel, akkor viszont hamburgerrel is izmosodhatsz, és Milka csokival is égethetsz zsírt, mert a súlyvesztés vagy gyarapodás szempontjából csak a termodinamika törvénye számít, míg a testösszetétel szempontjából pedig a makrotápanyagok megfelelő aránya.

Ha kevesebb kalóriát viszel be, akkor fogysz, ha többet, akkor hízol, ha pedig jól lövöd be a fehérjét, a szénhidrátot és a ir diéta uzsonna, akkor zsírt égetsz vagy izmot építesz. És ez tényleg működik? Mi flexible diéta jobb példa erre, mint Mark Haub, a kansas-i egyetem táplálkozástudományi professzorának önkísérlete1, melynek során egy zömében Twinkie-n ez egy közkedvelt, amerikai édesség, valami olyasmi, mint a 7Daysés még egy sor más hasonló dolgon, mint Oreon, chipsen és Little Debbie snack-en ez is valami sütilófasz alapuló étrendet flexible diéta, és ennek segítségével két hónap alatt 12 kilót fogyott.

Ezt az étrendet egyébként kiegészítette némi multivitaminnal, fehérje turmixszal és zöldséggel, hogy minden makro- és mikrotápanyag bejusson flexible diéta szervezetébe, aminek flexible diéta kell, de zsír- és szénhidrátbevitele, magyarán az energiaforrásai ezek a szemét kaják voltak. Forrás: CNN Mindazonáltal számos külföldi fórumon és oldalon olvasni siker sztorikat erről a fajta táplálkozásról, akár szálkásodás, akár izmosodás tekintetében, bár az is tény, hogy a hívei szeretik kicsit túllihegni a dolgot, és egyfajta szektás működés figyelhető meg köreikben.

Nem kell lemondanod a kedvenc ételeidről

Hát, mint igazából minden edzéselméleti vagy táplálkozástudományi irányzatban ebben a sportban… Az emberek képtelenek egyszerűen csak normálisan gondolkodni, és elfogadni, hogy több út is felvezet arra a nyamvadt hegyre. És az egészség? Hát igen, az egészség. Nem egy rossz dolog, ha van, sőt, csak ez legyen, a többit megvesszük, szokták mondani, és nem véletlenül. Az ugyanis egy dolog, hogy gumicukorral, meg pizzával is lehet faszán, szálkásan és izmosan kinézni, de ha kirohadnak a szerveid, meg rákos leszel, akkor sokra nem mész azzal, hogy egy gyönyörű testet ravataloznak majd fel, amikor feldobod a pacskert.

flexible diéta fogyókúra házi praktikák

És ez valóban egy gyenge pontja - lehet - ennek a megközelítésnek. Kutatások bizonyítják, hogy a magas glikémiás indexű ételek és a magas glikémiás terhelésű étrendek számos krónikus betegséggel 2-es típusú diabétesz, koszorúér-betegség, mellrák stb.

flexible diéta yazio fogyás

Hát ez azért elég szarul hangzik, nem? Azonban még ne álljunk neki temetni a módszert. A személyes tapasztalatom A bokszolós időszak, elfogytam rendesen. Mielőtt azonban a dolog élhető és kockázatmentes alkalmazására kitérnék, elmondom a személyes tapasztalatom is a Flexible Dieting-el kapcsolatban.

  1. „Flexible dieting” avagy diéta a „csirkerizsen” túl - ingyen-hatterkepek.hu
  2. A flexible dieting - ingyen-hatterkepek.hu

Ahogyan már leírtam a cikk elején, régen nagy tiszta kaja fanatikus voltam, és nem csak a szavak szintjén, hanem a tettek mezején is. Csak csirkét ettem, rizst, zabot, fehérjét, zöldséget, lenmagolajat, olajos magvakat, gyümölcsöt, túrót stb. Mindemellett megvolt az a szuperképességem, hogy nemhogy hetente, de igazából még havonta sem tartottam csalónapot.

Két-háromhavonta becsúszott egy nap, amikor eldurrant az agyam, és felfaltam egy rakás csokit, de ennyi.

Flexible dieting – a rugalmas diéta lehet a fenntartható étrend?

A tisztán evés díszpéldánya voltam, még a versenyzők sem esznek olyan szigorral, ahogyan én csináltam, mindent halálos precizitással grammoztam, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Aztán eljött egy időszak, amikor a tököm tele lett a gyúrással, és elmentem bokszolni, egy fél évet nyomtam flexible diéta bunyót, a gyúrást pedig eléggé telibe szartam, hetente, vagy inkább kéthetente lenyomtam egy teljes test edzést, és ennyi.

Mivel heti háromszor bokszoltam, mellette pedig még egyszer-kétszer futni is eljártam, ezért eléggé elkezdtek leszaladni rólam a kilók, és úgy voltam vele, hogy na, most aztán bármit bezabálhatok, úgysem leszek zsíros. A rendes kaja mellett elkezdtem enni gumicukrot, csokit, pizzát, minden mocskot, amit szeretek, bár viszonylag moderált flexible diéta, és valóban nem lettem zsíros, ezalatt a fél év alatt 8 kiló pattant le rólam, volt benne persze izom bőven, de egészen jó lett a formám is.

Kövess a Facebookon

Minekutána a bokszedzések abbamaradtak rajtam kívülálló okokból, visszatértem a gyúrásra, azonban a finomságokról már nem akartam lemondani, és nem akartam visszatérni az aszketizmusba. Ekkor jutott eszembe az általam megvetett Flexible Dieting, és az ötlet, hogy ha valamikor, akkor most aztán kipróbálhatom a dolgot, ha már úgyis annyit olvastam róla. És elkezdtem szépen alkalmazni a rendszert, időnként beiktatva valami szemét kaját, szigorúan flexible diéta az étrendembe. És mit tapasztaltam?

Semmilyen változás nem történt a fizikumomban vagy a teljesítményemben ahhoz az időszakomhoz képest, amikor totálisan tisztán ettem. Ugyanolyan mértékben izmosodtam, ugyanazon a szinten jött rám némi zsír, teljesen ugyanúgy működött és alakult a testem, mint a tiszta kaján.

flexible diéta fogyókúra otthon olcsón

Tehát a Flexible Dieting valóban működik, és tényleg teljesen tök mindegy, miből viszed be a makrókat, ha stimmelnek, akkor minden rendben lesz. Forrás: HáziPatika. De mit tesz az egyszeri ember, ha felfedezi ezt a dolgot? Nassol, de mint a barom. Szépen lassan ugyanis azon kaptam magam, hogy teljesen elszaladt velem a ló, és a napi kalóriabevitelem zömét már szemétből fedeztem. A formám ettől nem változott negatív irányba, egy dolgot azonban szépen, lassan észrevettem.

Szar lett a közérzetem.

flexible diéta látványos fogyás 1 hónap alatt

Ekkor döntöttem el, hogy ezt így nem csinálom tovább, mert hiába nem számít a fizikumom tekintetében a dolog, azért az egészség baszottul nem elhanyagolható. Úgyhogy ezen a ponton drasztikusan visszavettem a mocsok kajákból, azon belül is leginkább a finomított cukros dolgokból, mert érdekes módon a sós szemét kajáktól, mint pizza, popcorn stb.

Míg a indiai fogyokuras tabletta, gumicukortól, és az ilyen finomított cukros szaroktól meg újra megjelenik az a mérgezett érzés bennem, minél többet eszem, annál inkább. És akkor hogyan kell ezt With Brain csinálni?

Nincs tiltott étel

Na és akkor itt tenném meg azt különbségtételt, ami nem biztos, flexible diéta helytálló, de innentől a magyar dogmatikában így lesz, mert a Train With Brain így írta. Forrás: Syatt Fitness Ellenben az IIFYM-t annak az iránynak definiálom, amikor az emberek bőven átlépik a határt, eszik a szemétkaját rendesen, és az egyetlen dolog, amire figyelnek, az a makrók. Ez a hosszú távú egészség szempontjából egy nagyon rossz irány, és senkinek nem javaslom, bármennyire szuperkirály is az életbeli frusztrációkat levezetendő beledörgölni a tisztán evő emberek arcába, hogy bibibí, én ezt is megeszem, és nem fogok szarabbul kinézni, mint te.

Már flexible diéta egy szaréletű, lelki nyomorult vagy, de inkább ne legyél ilyen szektás fasz.

  • Flexible dieting - a rugalmas diéta lehet a fenntartható étrend?
  • Train With Brain: EGYÉL, AMIT AKARSZ - A Flexible Dieting trükk
  • Biocom fogyi csomag

De tényleg, tökre tré. Mindamellett azt sem mondom, hogy ezt feltétlenül mindennap alkalmazni kéne.

10 000 lépés az egészséghez. Eddig ma mennyi volt?

Az a király ebben a dologban, hogy felszabadít. Megszabadulsz attól a hosszú távon gecire frusztráló dologtól, hogy mindig ezeket az egészséges kajákat kell enned, és állandóan erre kell figyelned, hogy főzz, dobozolj, meg minden, mert nyilván csak az lesz biztosan olyan alapanyagokból, amit akarsz, amit te csinálsz.

Így viszont ha otthon marad a kajád, vagy nem volt időd főzni, bedobhatsz egy burgert, ha elmész a moziba egy csajjal, eldurranthatsz egy popcornt, és nem kell olyan élettelen, antiszociális arcnak tűnnöd, aki mindig magányosan falja a dobozból a csirkét egy félreeső sarokban.

Persze ha neked ebből táplálkozik az egód, ez a személyiséged és a magányos farkas gyúrósságod egyik alappillére, és ez adja a többségtől való különbözőség és a szubkultúrához tartozás melengető érzését a szívednek, akkor csak csináld, nekem aztán mindegy. Forrás: Views from Veronique De ha te is úgy érzed, hogy elvesz az életedből ez a fajta szigor az étkezéseidben, miközben voltaképpen nem akarsz flexible diéta testépítő versenyző lenni arról nem is beszélve, hogy egyrészt így is ugyanúgy lehetnél, másrészt nehogy azt hidd, hogy ők flexible diéta tisztán esznekflexible diéta nyugodtan alkalmazd, amit most megosztottam veled.

Éld ezt a rohadt életet a lehető legkevesebb megkötéssel, és szerezd vissza annak a szabadságát és örömét, hogy megehetsz bármit, amit csak megkívánsz, és mindezt úgy, hogy semmit sem kell feladnod a sportemberi mivoltodból, a megjelenésedből és a céljaidból.

flexible diéta zabkivonat hatása a bőrre

További a témáról