Flexitarian diéta. Hírlevél feliratkozás

flexitarian diéta

Mi fán terem a fenntartható flexitáriánus? De mi a csuda az a flexitáriánus és miért fenntartható?

flexitarian diéta

Mindegy is, ha ínyencek is lelkes követői, mert élvezetesen karcsúsítés meglehetősen rugalmasan illeszthető a napirendbe. Egészségünknek és a környezetnek is jót tesz.

Flexitarian Diet: Why So Popular With Millennials?

Dawn Jackson Flexitarian diéta dietetikus régóta vegetáriánus, ám elég rugalmas ahhoz, hogy ha úgy adódik, húst, halat is egyen. Innen ered javasolt étrendjének elnevezése — a rugalmas angolul: flexible és a vegetáriánus szavak összekapcsolásából. Étrendjének célja nem csupán a karcsú alak elérése, hanem az egészség megőrzése.

flexitarian diéta

Nem véletlen, hogy egyre több a követője, köztük olyan hírességek, mint Catherine Zeta-Jones és Gwyneth Paltrow Oscar-díjas színésznők.

Alapvetően ötféle élelmiszercsoport ajánlott.

Életmód, nem fogyókúra

Az első csoportba az ún. Ezek adják a szervezet számára nélkülözhetetlen fehérjéket. Fehérjéből napi 56 g az ajánlott egészséges mennyiség.

flexitarian diéta

A második csoportba a többi zöldség és a gyümölcsök tartoznak, a harmadik a teljes kiőrlésű gabonaféléké, a negyedik a tejtermékeké, az ötödik fogyjunk együtt egymásért pedig a cukroké és fűszereké.

Mindezt ötfelé osztva naponta — együnk ötször, kevesebbet.

LÉNYEGE: NAPI FÉL ÓRA MOZGÁS, ÖTSZÖRI ÉTKEZÉS

A mennyiség is számít, és aki többet mozog, több kalóriát ehet arányosan elosztva. Napi fél óra intenzív mozgás mellett a reggeli legfeljebbaz ebéd kalória körül legyen, vacsorára pedig elég kalóriának megfelelő étel.

flexitarian diéta

A tízórai és flexitarian diéta uzsonna nagyjából kalóriát tegyen ki. Ennyi az egész. Recepteket itt is találsz.

Amikor azonban megláttam ezeket az adatokat leírva, jobbnak láttam taktikát váltani. Egyáltalán nem célom ugyanis az olvasót sem megdorgálni, sem halálra rémiszteni, bár tény, hogy a klímaaktivisták nem ok nélkül operálnak ezzel a két módszerrel. Én azonban nem vagyok klímaaktivista, csak nagyon szeretném, ha még az unokáim és az ő unokáik is élhető körülmények között öregedhetnének meg a Földön.

Ínyencek előnyben - egyél jót és gyalogolj, kocogj, jógázz, vagy válassz bármilyen más mozgást, a lényeg, hogy szívesen és legalább fél órán át csináld minden nap.

Tartósan karcsúsít. A környezetnek is jót tesz.

flexitarian diéta

Bristol zöldre vált — étrendben is A nyugat-angliai város ben nyerte el az Európa zöld fővárosa címet környezetbarát közlekedésével, hatékony megújuló energiahasználatával, a lakosságot mozgósító környezeti programjaival — most pedig az első brit flexitáriánus város címért vált fenntartható étrendre, és a kisiskolásokkal kezdik a közös szakácskodást.

A zöld főváros címén felbuzdulva, lelkes bristoli polgárok létrehozták a Flexitarian Bristol csoportot, és a Föld Barátai civil zöldszervezet támogatásával igazán ötletesen ismertetik meg a várost a fenntartható, klímabarát étrend örömeivel és előnyeivel, a csatlakozó éttermeket pedig díjazással is népszerűsítik.

flexitarian diéta

Projektjük célja, hogy sikere után se csökkenjen a zöld lendület Bristolban. A város apraja-nagyja a Jó étel túra JÉT során szembesülhetett napi étrendjének környezeti hatásaival. No meg azzal, hogy miért jó egy flexitáriánus városban élnihogy milyen sokféle egészséges finomságot lehet enni és közben a Föld eltartóképességére, véges forrásaira is figyelni.

  1. Flexitáriánus étrend - ez lesz a jövő legjobb diétája? | Nosalty
  2. 20 kilót is fogyhatsz a Flexitarian diétával - Fogyókúra | Femina
  3. Bodon Judit dietetikus Az utóbbi években előtérbe került a vegetáriánus és a vegán étrend, de mit tehetnek azok, akik nem szeretnének örökre lemondani a húsfogyasztásról?
  4. Eszem is húst, meg nem is – a flexitariánus étrend | Nők Lapja
  5. A Flexitarian diéta elnevezése a rugalmas - angolul: flexible - és a vegetáriánus szavak házasításából származik.
  6. Share on Facebook A vegetáriánus és a flexitáriánus étrend előnyei A májusában Bécsben megrendezett Európai Obezitas Kongresszuson több előadás is foglalkozott a vegetáriánus vagy részben vegetáriánus flexitáriánus étrend diéták előnyeiről.
  7. Hatékony fogyás hasból

További a témáról