Fogyjon, Ne kérd a párodtól, hogy fogyjon le! A pszichológiai magyarázat

fogyjon

Írta Nagy Niki 0 Egy friss kutatás kimutatta: a nők sokkal hajlamosabbak az egészséges táplálkozásra és rendszeres mozgásra akkor, ha a párjuk nem erőlteti azt rájuk.

fogyjon fogyi mellény

A kényszernek, bármennyire enyhe is volt, pontosan ellentétes hatása volt: a nők kevésbé voltak sikeresek a fogyásban, hiszen nem belülről érkezett a késztetés az életmódváltásra. Megosztás a Facebookon Azt hallani, hogy a párunk elégedetlen azzal, ahogyan kinézünk, soha nem jó, és az sem igazán kellemes, ha az fogyjon miatt az egészségünkért aggódik, még akkor sem, ha fogyjon aggodalmának semmi köze az esztétikához.

Ezt igazolta egy friss kutatás is, ami kimutatta: a nők akkor fogynak a leghatékonyabban, és akkor tudják követni az egészséges életmódot és tartani a diétát, ha nem kívülről, hanem belülről érkezik számukra a késztetés.

fogyjon fogyás hasból és combból

A kutatás két részből állt: az egyiknél azt vizsgálták, hogy a partner mennyire befolyásolja az alanyokat abban, hogy mit és mennyit egyenek, a másodiknál pedig azt, hogyan hat a nőkre az, ahogyan ők gondolják fogyjon partnerük véleményét. Mindkét esetben kiderült, hogy a nyomásgyakorlás nem túl jó taktika, és igazán akkor lehet változást elérni, ha a fogyjon belülről jön, a férfi pedig ezt támogatja — nem pedig magától akarja rákényszeríteni a nőre az akaratát.

Ezt egyébként a pszichológiában már régóta ismerik, úgy hívják, hogy az önmeghatározás elmélete.

  • Fogyókúrás diéta étrend
  • Ö0 napos diéta
  • Hogyan írjuk helyesen: fogyjon vagy foggyon? Fogyjon, és ne fogyjon
  • Fogyjon le kerékpárral - a kilók leadásának 5 alapelve Tartson be 7 szabályt és fogyjon egy hét alatt 4,5 kilót Tartson be 7 szabályt és fogyjon egy hét alatt 4,5 kilót Ne kérd a párodtól, hogy fogyjon le!

Ez az elmélet gyors tartós fogyás annyit fed le, hogy valaki a motivációt alapvetően három univerzális szükséglettel fogyjon össze: a kapcsolattal másokkal való érzelmi kapcsolódása kompetenciával az érzés, hogy képes elérni egy kitűzött céltvalamint az autonómiával a cselekedeteinknek saját forrásai fogyjon. A kutatás szempontjából az utóbbi az igazán érdekes: a motiváció mindig akkor a leghatékonyabb, ha belülről fakad.

Ez a kutatás is kimutatta, fogyjon a legjobb taktika az, amikor a nő magától határozza el, hogy ő egészségesen akar élni, és ekkor van a társa viselkedése is a legjobb hatással rá: ha a partner támogatja, akkor hamarabb éri el a kitűzött célt, viszont ha a motiváció már alapvetően a partnertől ered, akkor küzd a folyamatban.

A kutatás egyik részénél konkrétan fogyjon is kimutatták, hogy a partner befolyásolása a magas BMI-vel rendelkező nőknél számít a legjobban, de itt is negatív értelemben.

fogyjon 3 nap alatt 10 kg fogyás

Ha valaki arra kényszeríti az embert, hogy fogyjon valamit itt például lefogyjonaz az autonómiával nem összeegyeztethető viselkedés. Ráadásul a súllyal kapcsolatos stigmák, főleg, ha ilyen közelről érkeznek, komoly egészségügyi következményekkel járhatnak: súlyos stresszt és klinikai depressziót idézhetnek elő azoknál, akik fogékonyabbak az ilyesmire, és jobban a lelkükre veszik, ha a súlyuk miatt kiközösítik őket.

Ami az evést illeti, azok, akiket gyakran csúfolnak a felesleg miatt, vagy éreztetik velük, hogy kövérebbek, mint kellene, hajlamosabbak a túlevésre, fogyjon kevésbé tudják kontrollálni az étkezéseiket, mint azok, akik nem kapnak ilyen támadásokat.

How To Lose Belly Fat In 5 Days And Get A Flat Stomach Fast At Home

A konklúzió tehát mindenképpen az, hogy ha valaki fogyni szeretne, azt mindenképpen maga miatt, és ne a párja érdekében tegye, a partnernek pedig nem is szabadna nyomás alá helyeznie a szerelmét azért, fogyjon adja le azt a néhány kilót. Ezzel ugyanis pontosan az ellenkező eredményt éri el, mint amit szeretne.

A legtutibb tanácsok, ha a hasunkról szeretnénk fogyni Válogatás a bejegyzések közt A fogyjon tanácsok, ha a hasunkról szeretnénk fogyni Marie Claire Fogyjon le kerékpárral - a kilók leadásának 5 alapelve Neked ajánljuk Miért ne éhezz, ha fogyni akarsz? Miért ne fogyjon le Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat! A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

További a témáról