Fogyókúra jelentése. Fogyókúra, és ami mögötte van

Diéta és diéta

Itt van most: Kezdőlap » Cikkek » Diéta Diéta A diétát és a fogyókúrát gyakran azonos fogalomként emlegetik, noha valójában különböző jelentéssel bírnak.

fogyókúra jelentése

A diéta ugyanis alapvetően azt jelenti, étrend. Állhat egészségügyi ok a diétakövetés mögött, sokan pedig azért folytatják, hogy karcsúbbak legyenek. A fogyókúrától az alábbiak különböztetik meg: Időtartam: a diéta élethosszon át tartható, alapvetően egy új életmód, míg a fogyókúra egy időszakos korlátozás az étkezésben.

fogyókúra jelentése

Egészségügyi tényezők: a diéta, mivel állandó fogyókúra jelentése folytatható, figyelembe vesz egészségügyi szempontokat is, szemben a fogyókúrával, amelynek a fogyás az egyetlen célja. Azonban diéta és diéta sem egyformák. Alakformálás szempontjából, vannak úgynevezett sablon-diéták, amelyek mindenkire azonos módon tekintve, általános szabályokat határoznak meg a követők számára.

fogyókúra jelentése

Ezen belül megkülönböztetünk divat-diétákat, amelyek a sokak által követett, egyeseknek sikert, másoknak kudarcot hozó, ám elterjedt étrendek. Vannak betegségekhez köthető, speciális diéták, például cukorbetegek, epebetegek vagy pajzsmirigy-problémával küzdők számára.

És természetesen léteznek egyedi, személyre szabott diéták is, amelyeket táplálkozási tanácsadó, szakértő állít össze.

Ezek nem kizárólag betegek, és nem is csak fogyni vágyók számára ajánlottak, hanem bárkinek, aki egészségesebben élne, változtatna magán.

fogyókúra jelentése

Az alapvető célok és néhány általános irányelv mellett, mérési, vizsgálati, kérdőíves fogyókúra jelentése. Alapvető céljuk az egészségmegőrzés, amelynek velejárója a testzsír csökkenése, vagyis a fogyás is.

A Metodic program ban is a személyre szabott ajánlás a leghangsúlyosabb, mivel nem mindenkinek egyforma a szervezete.

fogyókúra jelentése

További a témáról