Fogyókúra tejtermékekkel. Fogyókúra, több tejtermékkel!

Tejtermékek és a fogyás - mit érdemes választani és mit nem? - ingyen-hatterkepek.hu

Rengeteg sztár esküszik rá — te bevállalnád a fogyásod érdekében? A dietetikusok most lerántják a leplet a tejtermékek elhagyása utáni drasztikus fogyásról!

fogyókúra tejtermékekkel

Azt már régóta tudjuk, hogy a tej jót tesz a testtel — hacsak nem vagy laktózérzékeny. Manapság viszont egyre több helyről lehet hallani, hogy mennyire fogyókúra tejtermékekkel a fogyást: a vegánok, a paleósok és a nagy diétázók már egy ideje aktívan lobbiznak a tejtermékek napi fogyasztása ellen. Most akkor mi az igazság?

Fogyókúra, több tejtermékkel!

Ezek a táp- és ásványi anyagok elengedhetetlenek az egészséges mindennapi élethez, ahogyan a diétázáshoz is.

Daniella Starin táplálkozási szakértő.

fogyókúra tejtermékekkel

Mivel a tejtermékeket hosszabb ideig emésztjük, mint a szénhidrátokat, a benne lévő zsírok és proteinek nagyban felelősek a tartós teltségérzetért.

Ráadásul a kutatások is azt bizonyítják, hogy teljesen értelmetlen sőt, káros kiiktatni a tejtermékeket az étrendünkből. Egy csésze tehéntúró például egy napig elegendő fehérjét biztosít az izmaid számra, ahogyan a főétkezések előtti sajttálak is moderálják az étvágyadat a nap hátralevő részében — és ez csak pár egyszerű tény, amiért érdemes tejtermékeket fogyasztani.

Noha már korábban is születtek kutatások azzal kapcsolatban, hogy a tejtermékek miként befolyásolják a testsúlyt és a testösszetételt, az eredmények nem voltak konzisztensek, így a téma összefoglalást igényelt. Az iráni Élelmiszer-biztonsági Kutatóközpont és az Isfahani Orvosi Egyetem éppen ezért rendszerbe szedte és alaposan átvizsgálta a korábban közölt tudományos eredményeket. Publikációjuk és között létrejött hiteles vizsgálatok összefoglalása, mely kiterjed a tejtermékek súlyra, testzsírra, izomtömegre és derékbőségre gyakorolt hatására.

De akkor miért fogynak sokan a tejtermékmentes életmódtól? Ha korábban állandóan faltad fogyókúra tejtermékekkel túró rudikat, a vaníliás pudingokat és az ízesített tejes italokat, ne csodálkozz, ha a tejtermékmentes életmódtól fogysz.

fogyókúra tejtermékekkel

A kemény sajtok, a túró, a tejfélék, a tojás, a görög joghurtok és a kefir rendszeres fogyása viszont nagyon sokat lendíthet a fogyásodon és az izmaid állapotán.

Fotó: RF

fogyókúra tejtermékekkel

További a témáról