Fogyókúrás pizzatészta. Top 10 egészséges(ebb) pizzatészta

Keress receptre vagy hozzávalóra

Bodon Judit dietetikus A pizza, vagy legalábbis annak puffasztott, gyorsfagyasztott verziója az egészségtelen étrend egyik szimbólumává vált.

fogyókúrás pizzatészta bikini modell diéta

Szerintem azonban bőven megérdemel még egy esélyt! Életem első pizzája szerencsére jófajta pizza volt, még azokban az időkben, amikor egy pizzeria igazi kuriózumnak számított idehaza. Olasz vendégek vittek el minket az étterembe, a mai napig emlékszem a vékony, roppanós tésztára.

fogyókúrás pizzatészta fogyókúra bentlakással

Aztán beáradtak a gyorséttermek, a gyorsfagyasztott termékek, a szelet-bárok, és teljesen eltorzult a kép: vastag, puha tészta százféle furábbnál furább feltéttel. Talán mára enyhült ez a hullám, ahogy az emberek felismerik, hogy pizzát készíteni otthon sem nagy ördöngősség, és hogy nem a hegynyi feltét teszi a jó pizzát. Pizzánk adagnyi energiatartalmát csökkenthetjük, ha vékonyra nyújtjuk a tésztát, ha alacsony energiatartalmú feltéteket választunk pl.

fogyókúrás pizzatészta drasztikus fogyás koplalással

Az alap pizzatészta nem más, mint liszt, élesztő, olaj, víz és só keveréke. Mivel ezek viszonylag sztenderd fogyókúrát segítő gyógyszerek szerepelnek a tésztában, és mivel energiatartalomban nincs érdemi különbség a lisztfélék vagy az olajfélék között, más oldalról közelítsük meg a fogyókúrás pizzatészta milyen lisztet és olajat használjunk, hogy minél egészségesebb pizzatésztát kapjunk?

fogyókúrás pizzatészta diéta vagy fogyókúra

Ha a lisztek közül a teljes kiőrlésű vagy a graham lisztet választjuk, értékes rostokatásványi anyagokat nyerünk, ha csak rizs- vagy kukoricalisztet használunk, gluténmentes tésztát kapunk, ha olíva- vagy lenmagolajatakkor értékes zsírsavakat nyerünk.

Kiválogattam nektek 10 db nem csak fehér búzalisztet tartalmazó pizzatészta-receptet, próbáljátok ki őket!

fogyókúrás pizzatészta diéta rendelés

Fogyókúrás pizzatészta becsempésztem egyet, amihez még liszt sem kell!

További a témáról