Fogyás jóddal

fogyás jóddal

Február Tíz év után derült ki, hogy miért nem tud fogyni Anita Anita már huszonegy évesen tapasztalta a pajzsmirigy-alulműködés tüneteit, a diagnózissal mégis tíz évet kellett várnia. Betegsége alatt rengeteget hízott, inzulinrezisztencia és PCOS alakult ki nála, majd egy család tragédia következtében pánikbetegség. Mikor meglátta magát abban a bizonyos fogyás jóddal ruhában, azt mondta, elég. Azóta harmincegy kilótól szabadult meg, és még ugyanennyi a cél.

A felmerülő szakmai kérdésekben dr. Szigeti Sándor, a Fogyás jóddal Károly Magánkórház endokrinológus szakorvosa volt segítségünkre.

Tíz évvel ezelőtt, huszonegy éves koromban elkezdtem erőteljesen hízni annak ellenére, hogy ugyanúgy étkeztem és éltem az életem, mint előtte. Sosem voltam egy nádszálkarcsú alkat, de látványos volt ez az erőteljes hízás, folyamatosan fogyás jóddal, akár egy lufi. Huszonegy évesen megélni azt, hogy bármit teszek, nem fog változni, az nem volt a legkellemesebb érzés.

Ezután teltek az évek drasztikus diétákkal — volt, hogy lefogytam pár kilót, de mindig visszajött legalább annyi vagy a duplája.

fogyás jóddal

A pajzsmirigy problémák tüneteként gyakran jelentkezik fáradtság, súlyproblémák. Mik lehetnek még az erre utaló jelek? Szigeti Sándor: A pajzsmirigyről azt kell tudni, hogy a fehérjeszintézisen, az alapmetabolizmus szabályozásán keresztül szinte minden sejtre hat. Éppen ezért a tünetek is roppant szerteágazók. Külön kell választani az alul- és túlműködést. A legáltalánosabb tünetek, amik a klasszikus pajzsmirigy-alulműködésre jellemzőek, az a fáradtság, álmosság, hajhullás, depresszió, bőrszárazság, testsúlynövekedés, székrekedés: a szervezet lassult működésére utaló jelek.

Amikor a pajzsmirigy túlműködéséről beszélünk, ott fogyás, túlpörgött állapot, feszültségérzés, idegesség, hasmenés fordul elő. De ezek sok esetben keveredhetnek is, és nem biztos, hogy mindenkinél jelentkeznek.

Nagyon fontos még, hogy fogyás jóddal meddőséget, férfiaknál nemi működészavart okozhat ez az állapot. A rendszertelen menstruáció is lehet intő jele a hormonproblémáknak.

Mikor derültek ki a konkrét problémák? Elkerültem egy nagyon jó endokrinológushoz, aki tavaly januárban 90 napos diéta rendelés a pajzsmirigy- alulműködést. Gyakorlatilag már a huszonegy éves kori laboromból tisztán látta, hogy mi a probléma, de addig a többi orvos vagy nem vette észre, vagy csak nem tulajdonított akkora jelentőséget neki. Tulajdonképpen kiderült, hogy a hízás, a ciszták, a levertség, de még a pánikbetegség és a szorongás is mind a pajzsmirigyből indult ki.

fogyás jóddal

Ha akkor észrevették volna, elkerülhető lett volna. Miért lehet az, hogy Anita esetében tíz év kellett a diagnózishoz? Szigeti Sándor: Nehezen megfogható, túl általános tünetek hátterében lehet pajzsmirigyprobléma, de mivel nincsen radikális vagy konkrét tünet, néha nehéz kiszűrni.

fogyás jóddal

Sok esetben hiába van ott a laboreredmény, mivel az eltérések sem olyan jelentősek, megint csak nem jut eszébe a háziorvosoknak, nőgyógyászoknak, betegeknek. De egyre inkább előtérben van. Azt követted, hogy milyen ütemben híztál az évek alatt? Már általános iskolában elkezdtem, valószínűleg már ekkor volt némi hormonproblémám, ezért nem is nagyon mértem magam. Centikben, ruhaméretekben és fotókon viszont éreztem, hogy egyre csak nagyobb vagyok.

A legradikálisabb hízás ban következett be. Előtte fogyás jóddal évvel sikerült leadnom harminc kilót, de a szorongás és pánikbetegség mellett majdnem a duplája jött vissza. Amikor már a cipőm bekötése is erős lihegést váltott ki belőlem, akkor elhatároztam, hogy változtatni fogok, mert az életem és egészségem a tét.

Jött még egy második sokk az egyik barátnőm esküvőjén, ahol egy olyan kép készült rólam, amit meglátva nagyon elkeseredtem. Ez volt az a pillanat, amikor végleg eldöntöttem, hogy itt a vége, változtatni fogok.

Milyen vizsgálatokra és kezelésre lehet számítani, ha valakinél felmerül a gyanú? Ez nem a pajzsmirigyhormon, hanem ennek szabályozója, mely az agyalapi mirigyben található, érzékenyebben jelzi a rejtett alulműködést, ezért ezt használjuk szűrővizsgálathoz.

 • » Jód a kritikus tápanyag, szépség és testsúly szempontjából
 • Hatályos:
 • 15 kg fogyás 1 hónap alatt
 • Lodine fogyás - Gyors fogyás jóddal? – szakértői szemmel
 • Az ásványi anyagok a vitaminokhoz hasonlóan energiát nem adó tápanyagok.
 • Lodine fogyás Megosztás a Facebookon A www.

Ha már felmerül a gyanú, akkor egy pajzsmirigyultrahang is javasolt, ekkor derülhet ki valamilyen szerkezeti eltérés, például a göbösödés, amelyek között lehetnek rosszindulatúak. Ha kiderül, hogy alulműködése van valakinek, azt pajzsmirigyhormon pótlásával és szelén adásával szoktuk kezelni. Sokszor tévesen felmerül a jód különböző fórumokon mint általánosan javasolt kezelési mód, de fogyás jóddal leggyakoribb autoimmun pajzsmrigy-alulműködés esetében inkább kerülni kell, mert rontja az autoimmun-folyamatot különösen igaz ez túlműködésre.

Túlműködés esetén a kezelés ennek az ellenkezője, olyan gyógyszereket adunk, amelyek a pajzsmirigyhormon fogyás jóddal gátolják, de szóba jöhet izotópos kezelés vagy műtét is. A diagnózis után körülbelül két hónappal már precízen be tudjuk állítani a gyógyszerek szintjét van az első kontroll. Ha a labor rendben, és nincs panasz, utána elég három-négy havonta megjelenni.

"+_NEWS_RATING_YOU_DONT_LIKE_THIS_ARTICLE+"

Hogyan álltál neki a váltásnak? Megpróbáltam én is a grammos napi szénhidrátlimitet követni, de nagyon nehézkes volt a méregetés, egyszerűen nem sikerült. Megismertem egy életmód-tanácsadó lányt, aki sok mindenben segített. Ő tanácsolta, hogy a paleoétrendet próbáljam ki. Persze az ember mindenhol olvassa, hogy a cukor, tejtermékek és a glutén mennyi problémát okoz, de kissé szkeptikusan álltam az elmélethez. Mégis azt gondoltam, egy esélyt adok a dolognak. Leírta nekem, hogy figyelni fogunk az inzulinszintre, meg azt is, hogy pontosan mit kell ennem.

Az első 2 nap brutális volt, a gyomromat és az egész szervezetemet nagyon megviselte a váltás.

Gyors fogyás jóddal? – szakértői szemmel

Az első hétvégém úgy nézett ki, hogy édesanyám sütötte a fánkot a konyhában, én pedig a szobában sírtam, hogy miért épp velem történik ez. Mégis sikerült ellenállnom, nem ettem fánkot, mert tudtam, hogy most sorsdöntő a választásom, és az én életem a tét. És kibírtam!

 • BODY4U FOGYÓKÚRA? És amit még nem tudtál a jódról!
 • A jód nagy figyelmet kapott attól kezdve, hogy felfedezték a hiánya igen súlyos betegségeket okoz.
 • Fogyókúra holdnaptár szerint 2021
 • Jódhiány és pajzsmirigy problémák
 • Скажем, я помещаю красный огонек в середине туманности Ориона.
 • Учителей у нее было трое.

Magyarországon körülbelül milyen arányokról beszélhetünk? Kiket érinthet a betegség? Fogyás jóddal Sándor: Nőknél sokkal gyakoribb ez a betegség, a férfiakhoz viszonyítva körülbelül ötször gyakrabban fordul elő.

Magyarországon a leggyakoribb pajzsmirigy betegek az ún.

"+_NEWS_RATING_YOU_LIKE_THIS_ARTICLE+"

Hashimoto-kórban szenvednek. Ekkor a szervezet saját maga ellen fordulva a pajzsmirigyet kezdi el pusztítani, és mivel X-kromoszómához kötött a szabályozása valamilyen szinten, nők esetében gyakrabban fordul elő. De a pajzsmirigy-göbösödés szerkezeti eltérés a pajzsmirigyenami egy harmadik a pajzsmirigyet érintő probléma, az is jóval gyakoribb a hölgyeknél. Csak becsléseket lehet mondani, de az biztos, hogy folyamatosan nő az érintettek fogyás jóddal. Ez egyrészről a sok káros anyagnak sugárzás, légszennyezés, E betűs élelmiszerek fogyás jóddal, mert ezek aktiválhatják az autoimmun folyamatokat.

Pajzsmirigy alulműködés: 4 ok + 7 megoldás

De a növekedésnek ahhoz is köze van, hogy sokkal több esetben jut akár a háziorvosoknak is eszükbe a pajzsmirigybetegség lehetősége. Van családi halmozódás, ezért ha valaminek fogyás jóddal családjában már előfordult ilyesmi, érdemes bizonyos időközönként egy ellenőrző TSH-szintet nézetni.

De gyakorlatilag bárkinél előfordulhat. Hogyan indultak meg a kilók lefelé? Lefoglaltam magam, és az első hónapban ledobtam 10 kilót. Se cukor, se glutén, se szója, se tejtermék, se kukorica, dash diéta krumpli, se hüvelyes. Júliusban kezdtem el, augusztus végére már kilónál jártam, elkezdett nagyon pörögni, sikerélményem folyamatosan volt.

Most tartok 31 kilónál, és még majdnem ugyanennyit szeretnék előbb-utóbb leadni. Napi szintű tornázás is van, kardio jellegű edzések és biciklizés az én sportom.

30 napos okos életmód kihívás felkészülési szakasz 5. nap, rajt előkészületei | Zöldház

Minden finom falatról le kell mondanod az egészségedért? Az első három hónapban abszolút lemondtam mindenről, mert azt szerettem volna, hogy elinduljon egyfajta tisztulás is. Három hónap után elkezdtem belecsempészni egy-egy spéci lisztkeveréket, most már bármit tudok helyettesíteni, még fánkot is szoktam sütni. Régebben nagyon kevés húst ettem, erre is vissza kellett szoktatnom magam. Általános egészséges életmóddal, diétával kezelhető a betegség?

Szigeti Sándor: A leggyakrabban a gluténmentes étkezésre szoktak rákérdezni a betegeim. Jelen pillanatban nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a gluténmentes étkezés elősegítené a pajzsmirigy hogyan fogyjak a hátamból működését, vagy a glutén váltaná ki. Elméletek vannak rá, de fogyás jóddal nem jelenti azt, hogy gyakorlatban is így van. De ha lesznek későbbiek során ezt igazoló kutatások, ez akár változhat is.

fogyás jóddal

Jelenleg csupán a jódszegény diétát szoktuk javasolni autoimmun pajzsmirigybetegségekben. Struma pajzsmirigy-megnagyobbodás esetén az ún. Mi adja még mindig a nagy motivációt? Nekem az egészségem volt a fő motivációm.

"+errors[i]+"

Nagyon sokat jelent már pár kiló is, a nyári melegben korábban szinte mindig fulladtam, annyira melegem volt folyamatosan.

Ez is, tehát a hőháztartásom is sokat javult. Bízom benne, hogy megtalálom majd a párom, szeretnék családot, ahhoz pedig elengedhetetlen, hogy a hormonháztartásom rendben legyen. Nem éreztem magam jól a bőrömben, ha pedig én nem szeretem magam, hogyan várhatom el, hogy mások szeressenek. Mennyiben változtál meg emberileg a fogyás és a betegség miatt? Nagyon sokat változtam, teljesen leromboltam a betegség alatti énemet.

A jód végtelenül parányi nyomelem, melyből életed során mindössze néhány grammra van szükséged, azaz naponta körülbelül milliomod grammra.

Agykontrollal és önismerettel törekedtem arra, hogy pozitívabb legyek, és kiálljak magamért. A napi edzések és az étkezés ritmust adtak az életemnek. Már a közösségi médiában is van egy felületem, ahol szívesen segítek, motiválok másokat.

Pajzsmirigy-alulműködés ezeket az állapotokat ronthatja azáltal, hogy aki sokat hízik, annál az inzulinrezisztencia romolhat vagy akár kialakul. De nem egyik betegség okozza a másikat, csupán a járulékos problémák hatására alakul ki egy másik betegség. De mi sosem csak az eredeti panasz irányába indulunk, hanem átfogóan próbáljuk vizsgálni az embereket, nem csupán az először megemlített tüneteket szeretnénk kezelni.

Speciális vitamin csomagok problémákra

Elmeséled, mit ettél ma? A reggelim általában édes szokott lenni. Ma például epres kókuszmuffint sütöttem. Ebédre csirkemellet ettem salátával, vacsorára pedig rántottát fogok. Három étkezéssel teljesen jól elvagyok, hat-hét óra eltelik az étkezések között, jól érzem magam. Ha nagyon éhes vagyok, bár ritkán fordul elő, némi kesudiót vagy libatepertőt eszem két főétkezés között.

További a témáról