Folyékony diéta. SAJÁT OLDAL

folyékony diéta

folyékony diéta

Főoldal » Diéta » Betegségek diétái » Folyékony étrend A folyékony étrendet általában a betegségek akut szakaszában alkalmazzák. Ez a megszorítások legszigorúbb formája, mely teljes kíméletet biztosít az emésztőrendszer és az egész szervezet számára. Az folyékony diéta folyadékokból és a száj hőmérsékletén folyékonnyá váló pépekből, zselékből és kocsonyákból állítjuk elő, áttöréssel, turmixolással, átszűréssel, melyek minél többszöri étkezés során kerülnek elfogyasztásra.

folyékony diéta

Mivel a betegek jó része általában étvágytalansággal is küzd, fontos kiemelni, hogy többször étkezzen inkább kevesebbet!

Dúsítás Nagyon nehéz ezzel az étrenddel fedezni a szervezet tápanyagszükségletét, ezért előtérbe kerül a dúsítás. Hogy mivel e karnitin tabletta az attól függ, hogy melyik tápanyag mennyiségét szeretnénk növelni.

folyékony diéta

Szénhidrát tartalom: méz, cukor. Zsír tartalom: vaj, margarin, olaj, tejszín, tojássárgája, zsíros tejpor, zsíros tej.

folyékony diéta

Ezeket könnyen az ételbe keverhetjük anélkül, hogy megváltozna annak jellege. Ezekkel egyben az energia bevitel is fokozódik.

folyékony diéta

Fehérje tartalom: tojás, tojásfehérje, sovány sajt, sovány túró tejpor, fehérjekoncentrátum, máj búzacsíra, szójaliszt felhasználása az ételek készítéséhez. Vitamin tartalom: friss gyümölcs és zöldség préslevekkel, citrommal, csipkebogyó teával növelhetjük. De ezek alkalmazásánál vegyük figyelembe a beteg állapotát, illetve a betegség jellegét, mert egyes gyümölcslevek, illetve a citrom erősen savas hatásúak.

Mi a teljes folyékony táplálkozás és mikor használják? Fogoros, MD Share on Facebook Share on Twitter A teljes folyékony táplálék csak folyadékokból áll, de ellentétben a tisztán folyékony diétával, amely lényegében csak tiszta italokat és húsleveseket tartalmaz, a teljes folyékony táplálék magában foglalja a vastagabb gyümölcsleveket, a tejet és a pépes levest. Gyakran előkezelés előtt vagy után használják bizonyos műtéteket, vagy ha bizonyos emésztési körülményei vannak, amelyek nem engedi meg a szilárd ételeket.

Például nyelőcső gyulladás vagy gyomor fekély akut szakaszában ne alkalmazzunk! Tálalás Figyeljünk oda az ételek tetszetős tálalására, mely növeli az étvágyat, és a beteg hangulatát. Mivel a folyadékok felveszik a tálaló edény alakját, ezért ezek váltogatása színesebbé, változatosabbá tehetik az amúgy igen egyhangú étkeket.

A változatosságot biztosíthatjuk még a különböző zamatú, ízű, színű, alapanyagú, hőfokú készítmények váltakoztatásával.

21 napos diéta a hirtelen felszaladt kilókra

Alkalmazható ételek, italok Kakaó, tejeskávé, tea, gyümölcs és zöldségprés levek, turmixok, levesek levesbetét nélkül, áttörve vagy turmixolva, krém- és püré levesek, mártások, sodókhíg főzelékek áttörve vagy turmixolva.

Minta étlap Tízórai: banánturmix dúsítva fehérje koncentrátummal vagy tejporral Ebéd: zellerkrém leves, vanília sodó Uzsonna: túróturmix Folyékony diéta híg zöldborsó főzelék turmixolva dúsítva tejszínnel, vagy vajjal Utóvacsora: tej A továbbiakban a mintaétrend receptjei olvashatók.

A kókuszzsír áldásos hatásai időről időre előkerülnek, úgy a szépségápolás, mint a fogyókúra terén. Ez az egészséges növényi zsiradék sokkal többre képes, mint azt elsőre gondolnád! Miért olyan jó a kókuszolaj?

További a témáról