Gap diéta. Teljes GAPS Étrend |

Bevezető Diéta

Natasha Campbell fejlesztette ki.

A páciens kiinduló állapotának súlyosságától és tüneteinek javulásától függően gyorsabban vagy lassabban tud végighaladni a programon: elképzelhető például, hogy az Első Szakaszon egy-két nap alatt átjut, míg a Második Szakasznál hosszabban időzik. A Bevezető Diéta követése mindazoknál elengedhetetlen, aki súlyos emésztési problémákkal küzdenek. Hasmenésnél, hasi fájdalmaknál, puffadásnál és a székrekedés bizonyos eseteiben a Bevezető Diéta gyorsan mérsékli a tüneteket és segít elindítani az emésztőrendszer gyógyulási folyamatát. Még egészséges emberek gyógyítására is javasolt: ha Ön vagy gyermeke elrontja a gyomrát vagy gap diéta küszködik és néhány napon át követi a Bevezető Diétát, a tünetek gyorsan és nyomtalanul elmúlnak bármiféle gyógyszeres kezelés nélkül. Makacs székrekedés esetén a lehető legkorábban, már a Bevezető Diéta Második Szakaszában vezesse be a reggel fogyasztott frissen facsart sárgarépa levet mellyel egyidejűleg adjon a páciensnek tőkehalmáj olajat is.

A támogatók kijelentik, hogy számos rendellenességet képes kezelni a gyulladásos bélbetegségtől az autizmusig. Ez az étrend az as években az emésztési rendellenességek kezelésére kifejlesztett speciális szénhidrát-étrenden alapul.

Alapjában véve a GAPS egy eliminációs étrend, amely megköveteli a finomított szénhidrátok, szemek, keményítőtartalmú zöldségek és pasztőrözött tejtermékek kivágását.

hashajtó tea fogyókúra

A diéta ellentmondásos az orvosi közösségben, és sok kritikát kapott a táplálkozási szakemberektől és az orvosoktól. Szivárgó bél szindróma A bélbélés egy nyálkahártya-gátnak nevezett sejtrétegből áll. Célja a tápanyagok felszívása, miközben a csírákat és más potenciálisan veszélyes nagy molekulákat nem engedi át a bélen és a testen.

GAPS diétával az egészségért

A szivárgó bél szindróma akkor fordul elő, ha ez a gát nem működik megfelelően. Míg egyes orvosi szakemberek nem érzik ennek jelentős hatást az egészségre, mások úgy vélik, hogy a szivárgó bél jelentős szisztémás problémákat magyarázhat.

A diétát kidolgozó Dr. Campbell azt állítja, hogy az autizmussal élő gyermeket gyógyított meg, és többféle betegség gyógymódjaként hirdeti, beleértve az ADHD-t, a depressziót, a skizofréniát, az OCD-t, a bipoláris rendellenességet és a gyermekkori ágynedvesítést.

keto light rendelés

A GAPS diétát gyakran használják kiegészítő kezelésként olyan gyermekek számára, akiknek rosszul ismert körülményei vannak, például autizmus és ételallergia. Bevezetési szakasz A GAPS diéta első szakaszát bevezetési szakasznak nevezik, és néhány héttől egy évig tarthat.

Bevezető Diéta

Ez a bélgyógyulás szakasza, és magában foglalja a legtöbb étel megszüntetését. Ebben a szakaszban hat szakasz van. Az első szakaszban az étrend olyan dolgokra korlátozódik, mint a házi csontleves és gyümölcslevek, a mézes tea és gap diéta pasztörizálatlan házi joghurt.

A második szakasz hozzáadja a nyers bio tojássárgáját és a húsból vagy halból és friss zöldségből készült pörkölteket. A harmadik szakaszban avokádót, erjesztett zöldségeket és rántottát adunk hozzá. Az ötödik szakasz főtt almát, nyers zöldségeket és más gyümölcsöket ad hozzá, kivéve a citrusokat, amelyeket a hatodik szakaszban adnak hozzá.

Az ajánlás az, hogy lépjen a következő szakaszba, amint a test megmutatja, hogy elviseli az összes ételt abban a szakaszban.

GAPS étrend

Ebben a szakaszban az embereket arra ösztönzik, hogy bizonyos ételeket fogyasszanak, beleértve a hormonmentes fűvel táplált húst, állati zsírokat, halakat, erjesztett és nyers zöldségeket, valamint néhány diót és diólisztet. Vannak más irányelvek is, amelyek magukban foglalják a hús és gyümölcs együttes elkerülését, az állati zsírok és csontlevesek fogyasztását minden étkezéskor, és annyi erjesztett étel fogyasztását, amennyit elvisel.

Ez a szakasz akár két évet is igénybe vehet. Újrabevezetési fázis A következő az újbóli bevezetési szakasz. A GAPS diétás irányelvei azt javasolják, hogy az újbóli bevezetést el kell kezdeni, miután az illető legalább hat hónapig normális székletürítést és emésztést tapasztal.

súlyfigyelő diéta

Minden ételt egyenként, kis mennyiségben, néhány nap alatt vissza kell állítani. Miután az illető biztos benne, hogy az új étel nem okoz emésztési problémákat, újból bevihet egy új elemet.

Az embereket továbbra is arra ösztönzik, hogy kerüljék a feldolgozott ételeket és a finomított cukrokat.

Teljes GAPS Étrend

Attól függően, hogy a test mennyire tolerálja az egyes új ételeket, ez a szakasz hosszú ideig tarthat. A probiotikumok az egészséges baktériumok egyensúlyának fenntartása érdekében ajánlottak a bélben.

  1. Natasha Campbell-McBride neurológusnak, a GAP szindróma névadójának jó oka volt arra, hogy komoly kutatásokat végezzen a témában.
  2. Az vagy, amit megeszel 2. rész - GAPS étrend :: Viddtobbre
  3. Hogyan fogyjunk gyorsan
  4. Az vagy, amit megeszel

Napi halolaj- és tőkemájolaj-kiegészítők, valamint 2: 1 omega-3 és 6 arányú dió- vagy magolaj ajánlott. Végül kiegészítő emésztőenzimek is ajánlottak, mivel Dr. Campbell úgy véli, hogy a GAPS-diéta által kezelt betegségben szenvedő embereknek sincs elegendő természetes gyomorsav.

Elfogadható ételek Sok étel nem engedélyezett a GAPS étrendben, beleértve a keményítőtartalmú zöldségeket, gabonákat és finomított szénhidrátokat. Ehelyett a diétás embereket arra ösztönzik, hogy fogyasszanak különféle nem keményítőtartalmú zöldségeket, halat, húst és a szívre egészséges zsírokat.

otthoni fogyókúra

Néhány elfogadható étel a paprika, a brokkoli, a sárgarépa, az olajbogyó, a gomba, a kihajtott mandula, a pekándió, az áztatott limabab, a ghí, a szezámolaj, az öregített kecskesajt, a nyers juh- vagy tehénsajt, valamint a vadon kifogott hal, beleértve a tőkehalat, a sügért, a laposhalat. Minden húsnak ökológiai és fűvel tápláltnak kell lennie, a gyümölcsöket mértékkel kell fogyasztani.

gyors eredményes fogyás

Ki az a Natasha Campbell? Oroszországban szerzett doktori címet, és gap diéta és idegsebészetre szakosodott, majd az Egyesült Királyságba költözött, és emberi táplálkozási diplomát szerzett.

Campbellnek volt egy gyermeke, akinél autizmust diagnosztizáltak, és a hátterével megpróbálta megtalálni a modern orvoslás által nem kínált kezelést. Kidolgozta a GAPS diétát, hogy gap diéta gyermekének.

  • Az emésztési zavarral küzdők megfelelő étrendjének az összeállítása nem nagy ördöngösség, hiszen ezt az étrendet már felfedezték, és több mint 60 éve nagyszerű eredményt érnek el vele az emésztési zavarokkal küzdő emberek gyógyításában, a legsúlyosabbakat is beleértve, mint például a Crohn — betegség vagy a colitis ulcerosa másképpen fekélyes vastagbélgyulladás.
  • Fogyokuras heti menu
  • GAPS DIéTA: BéL- éS PSZICHOLóGIAI SZINDRóMA - AZ EGÉSZSÉG -

Azt állítja, hogy fia a diéta követése után teljesen felépült az autizmusból. Campbellnek van egy weboldala, ahol rengeteg terméket árusít, beleértve a könyveket, kiegészítőket, DVD-ket, olajokat és egyéb dolgokat, amelyek a GAPS-étrendet követő embereket célozzák. Emellett drága tanfolyamot kínál GAPS-gyakorlattá váláshoz, amely magában foglal egy csomagot a saját vállalkozás indításához.

GAPS diéta: Bél- és pszichológiai szindróma

Mivel felmerül a kérdés, hogy profitál-e ebből a diétából, Dr. Campbell sok kritikát kapott az orvosi közösség részéről. Tudományos bizonyíték Nincs olyan orvosi bizonyíték, amely alátámasztaná azokat az állításokat, amelyek szerint a GAPS diéta hatékonyan kezeli az autizmust vagy bármilyen más rendellenességet.

  • GAPS A neurológiai-pszichiátriai korképeknél is jellemző, hogy egyesek minden áron valami egyszerű ok-okozati összefüggést szeretnének felmutatni, hogy eladják a maguk fantasztikus gyógyító étrendjét, étrend-kiegészítőjét vagy varázsmódszerét.
  • Étrendek fogyáshoz
  • Teljes GAPS Étrend |

Campbell állítja. Hatásosságáról nincsenek publikált tanulmányok, és maga Dr. Campbell sem publikált kutatásokat neves orvosi folyóiratokban. Mindmegette szétválasztó diéta ellenére rengeteg anekdotikus bizonyíték van azoktól az emberektől, akik azt állítják, hogy az étrend bevált számukra. A legjobb, ha konzultál gap diéta orvossal, mielőtt bármilyen jelentős változást végezne az étrendben.

További a témáról