Hólyaghurut diétája, Candida pusztító étrend: ez garantáltan beválik - EgészségKalauz

hólyaghurut diétája

egyél minden másnap diéta

Gyors fogyás:8 tanács hólyaghurut diétája, amiket fogadjon meg Tisztázzuk a legelején: a baktériumok és gombák velünk élnek! Talán a médiából ránk zúduló rengeteg tisztítószerreklám az oka, amiért sokan azt hiszik, hogy az ember kizárólag csíramentes környezetben érezheti magát biztonságban. Holott magában az emberi szervezetben is rengeteg mikroorganizmus él, amelyekre szükségünk is van a normál működésünkhöz.

Például a bélflóra hasznos bélbaktériumai nélkül nem lenne egészséges az emésztésünk, mint ahogy nőknél az egészséges, savas hüvelyi pH-t ugyancsak baktériumok Lactobacillusok tartják fent.

q10 fogyás

És — bár sokan ezt talán eddig nem is tudták — a hüvelyflórában jelen vannak a Candida gombák is. Csak éppen normál esetben ezt észre sem vesszük.

sirtfood diéta vélemények

Mikor okoz gondot a Candida? A hüvely flórájának, azaz "élővilágának" természetes, biológiai egyensúlyát sok minden felboríthatja: például hormontartalmú gyógyszerek szedése, netán egy antibiotikum-kúra, esetleg bizonyos betegségek pl.

Felfázás ellen - A hólyaghurut kezelése, megelőzése - Stílus csevej Anettel

Márpedig ha megbomlik a belső rend, olyankor túlszaporodhatnak az ott élő Candida gombák, és kialakulhat a candidiázis, azaz a gombás hüvelyfertőzés, köznapibb nevén a hüvelygomba. Jellegzetes tünetei a túrós, darabos állagú hüvelyfolyás, amit legtöbbször kellemetlen viszketés, égő érzés, fájdalom is kísér.

Tanácsos ilyenkor felkeresni a nőgyógyászt, aki elrendeli hólyaghurut diétája szükséges terápiát, ami elsősorban helyi kezelést jelent a gombák szaporodásának visszaszorítására. Elöljáróban leszögezzük, hogy a diéta nem helyettesíti a hüvelygomba kezelését, viszont hatékonyan egészítheti ki azt, így elősegíthetjük vele a gyorsabb gyógyulást.

hogyan fogyjunk gyorsan sokat

Az étrendi megszorítás ilyenkor elsősorban a cukor mellőzését jelenti, a Candida gomba ugyanis "szereti" a cukrot, azaz könnyebben szaporodik, ha magasabb a vércukor szintje. A direkt cukorbevitel mellőzésén túl iktassuk ki tehát a gyorsan felszívódó szénhidrátokat is az étrendből, hiszen ezeket fogyasztva ugyancsak hirtelen emelkedhet a vércukorszint!

Kerülendő ételek candidiázis idején:.

napraforgómag fogyás

További a témáról