Keto fogyás. Fogyj könnyen és gyorsan a Keto Reset diétával | Well&fit

keto fogyás

A ketogén diéta egyik legpozitívabb tulajdonsága a számomra

Írta: Váczy Anikó Vitathatatlan, hogy a keto fogyás az egyik legnehezebben betartható diéta, emiatt ne csodálkozz, ha már néhány nap után legszívesebben feladnád az egészet. De itt vagy egy könnyebb verziója, ha mégis így szeretnél fogyni.

Mindenképp le kell mondanod kedvenc, szénhidrátban dúskáló ételeidről, majd rájössz, hogy még a diabetikus nasikat is törölnöd kell a bevásárlólistáról.

Miért a ketogén diéta a leghatásosabb étrend fogyáshoz? Dietetikusként meglehetősen sokféle étrendi irányzatot ismerek, de van köztük egy, ami a klienseimmel végzett közös munkám, és a tudományos vizsgálatok szerint is kiemelkedően hatásos az elhízás kezelésére.

Miközben az első két nap úgy megundorodsz a rengeteg zsírtólhogy inkább már nem is ennél egy falatot se. Ha mindez nem lenne elég, az állandó rosszullétek és a hihetetlen gyengeségérzet sem könnyítik meg mindennapjaid. Milyen jó lenne, ha jobban felkészülhettél volna minderre, mielőtt belevágsz, igaz?

A kéthetes csodadiéták

Itt jön a megoldás Mark Sisson-tól, aki Őseink egészsége című könyvével vált ismertté a magyar közönség számára. A paleolit táplálkozással foglalkozó blog alapítójának ban The Keto Reset Diet: Reboot Your Metabolism in 21 Days and Burn Fat Forever címmel megjelent újabb könyve lehet a vágyott megoldás a problémára. Mi az a Keto Reset diéta?

keto fogyás étrend nyombélfekélyre

Miben különbözik a ketogén diétától? Alapjaiban a ketogén — és a keto reset diéta megegyezik, hiszen mindkettő arra készteti a szervezetet, hogy a szénhidrátok helyett a zsírokból nyerje az energiát.

keto fogyás hogyan tudok fogyni

A keto reset viszont mindehhez lassabban és fokozatosabban vezet, ezáltal nem terheli meg hirtelen a szervezetet. Valójában nem más, mint egy pontos útmutató, amely segít, hogy a ketózis állapotába keto fogyás.

Ketogén diéta a legjobb módszer, ha fogyni akarsz! Hogyan fogyj le 10 kg-ot anélkül, hogy fogyókúrával kínoznád magad? Rész Az előző blogbejegyzésben videóban beszéltem arról, hogy az ünnepi fogyni, ami nálam kicsivel több, mint két hét volt, edzés és betartott diétás étrend nélkül felszedtem öt kiló felesleget magamra. Szó volt röviden a blog eddigi cikkeiről is, valamint a saját étrendemről, ami a ketogén diétán alapul. Azért csak egy hónapig, mert ennyi idő alatt szabadultam meg a téli időszakban rám rakódott zsír legnagyobb részétől, ami lendületet adott a folytatáshoz, mivel az eredmény viszonylag gyorsan jött, már négy hét után is.

Kidolgozásával Mark Sisson fő célja az volt, hogy leegyszerűsítse a diétát, és segítse annak pontos kivitelezését, a maximális hatékonyság érdekében. Hogyan épül fel a ketogén diéta a makrotápanyagok szempontjából?

Kövess minket

A ketogén diéta tehát jelentősen visszaszorítja a szénhidrátok fogyasztását, és megnöveli a zsírbevitelt. Hogyan működik a Keto Reset diéta?

keto fogyás diéta pattanásos bőrre

A Keto Reset diéta könnyítése egy 21 napos bevezető periódus, amely nem túl szigorú, így a kezdők ketogén változataként is értelmezhető. Három héten át búcsút mondhatsz az egyszerű cukroknak ugyanúgy, mint a finomított pékáruknak, azonban továbbra is fogyaszthatsz keményítőtartalmú zöldségeket, mint például krumplit, illetve néhány gabonát.

keto fogyás fogyásra ásvány

A program első részét addig kell tartani, amíg a szervezet hatékonyan nem kezdi el égeti a zsírt. Ha ez megtörténik, leginkább azt fogod tapasztalni, hogy kevésbé vagy éhes, illetve több energiád lesz a mindennapi teendőkhöz és az házi fogyókúra tippek. Amikor a tested alkalmazkodott a zsírbevitelhez, már készen állsz keto fogyás, hogy belevesd magad az igazi ketogén diétába.

Itt már értelemszerűen szinte az összes szénhidráttól elköszönhetsz.

keto fogyás fogyás motiváció gyakori kérdések

A felvezetés beiktatása leginkább azért előnyös, mert segítségével elkerülheted a diéta elejével járó rosszulléteket. Mennyire hatékony a Keto Reset diéta fogyás szempontjából? Nincsenek csodák, valójában minden diéta működik, amely kalóriadeficitet eredményez.

A ketogén diéta csak akkor jár jelentős fogyással, ha nemcsak ellesel belőle egy-két taktikát, hanem pontosan betartod a szabályait. Ezért érdemes bevetni a Keto Reset diétát, amely könnyebben követhető, így nagyobb eséllyel lesz sikeres a fogyókúrád. Ám ennél is kiválóan kell ismerni a makrotápanyagokat, és pontosan tudni, hogy mennyi kalóriát viszel be belőlük.

  • Fogyj könnyen és gyorsan a Keto Reset diétával | Well&fit
  • Ulcusos étrend
  • Miért annyira népszerű a ketogén diéta?
  • Ketogén diéta, a gyors fogyás titka | Hogyan működik?
  • Adele fogyása
  • A ketogén diéta 6 aranyszabálya | BENU Gyógyszertárak

Mielőtt belevágnál, célszerű egy dietetikussal konzultálni, nemcsak azért, hogy segítsen az étrended megírásában, hanem, hogy biztosan tudd, leghatásosabb diéta a diéta tényleg neked való.

Fotó: RF.

További a témáról