Komplex diéta. A sikeres fogyókúra akadályai

Mi az oka az elhízásnak? Elhízás a fejlett országokban mára népbetegséggé vált Az Egészségügyi Világszervezet szerint a kóros elhízás oka a bejuttatott illetve felhasznált kalóriák közötti egyensúlytalanság, vagyis a túlsúly okozója az energiabevitel és az energiafelhasználás közötti különbség.

komplex diéta

Az Amerikai Járványügyi Központ álláspontja az, hogy a testsúly szabályozása teljes mértékben az egyensúlyon, az elfogyasztott illetve testünk által felhasznált vagy elégetett kalóriák számának kiegyensúlyozásán múlik. A német Egészségügyi Minisztérium közleményéből azt tudhatjuk meg, hogy a túlsúlyosság és az elhízás oka az, ha a szervezet energiabevitele meghaladja az elégetett energia mértékét. A hivatalos orvosi körök egybehangzó véleménye tehát, hogy túl sokat eszünk és keveset mozgunk.

Ezek szerint a kövérség nem más, mint a falánkság, a tunyaság, és a mozgásszegény életmód büntetése.

komplex diéta

Ne hagyjuk magunkat ebben a téves elképzelésben! A tudomány az elhízás okát tévesen a fizika, termodinamikai törvényeire egyszerűsítette le.

komplex diéta

Az étellel bevitt és felhasznált kalóriákat számolja. Testünk működése azonban ennél lényegesen bonyolultabb, ne a fizikával foglalkozzunk, hanem testünk biokémiai folyamataira legyünk figyelemmel.

Vizsgáljuk meg az anyagcserénket.

A Komplex Diéta alacsony szénhidráttartalmával, magas fehérjetartalmával egy ideális étel.

Nagy valószínűséggel szervezetünk anyagcsere folyamatai nincsenek ellátva a normális működéshez szükséges anyagokkal. Anyagcsere Az anyagcsere révén, a szervezet tápanyagokból energiát szabadít fel és újjáépíti sejtjeinket, a felesleget pedig elraktározza.

komplex diéta

Az anyagcsere folyamatokat enzimek és hormonok sokasága szabályozza. Van aki bátran ehet, és mozgásszegény életmódja ellenére, mégsem hízik el.

komplex diéta

Ezzel szemben ugyanilyen életmód mellett másokra felkúsznak a felesleges kilók. Akik nem híznak, azok szervezete a tápanyagok többségét elégeti. Mivel az így komplex diéta szervezet elégeti a tápanyagot, és csak minimális mennyiségét raktároz az ilyen embereknek van elég energiájuk, rendszerint aktívak.

komplex diéta

A hízásra hajlamosak szervezete az étkezéssel bevitt kalóriák nagy részét a zsírraktárba küldi. Megfigyelhető, hogy az elhízott emberek energiaszegények, köszönhetően annak, hogy csak a kalóriák kis részéből képződik energia szervezetükben.

Vitaminokkal, ásványi anyagokkal és növényi kivonatokkal dúsított árpa shake fogyókúrázók étrendjébe. Súlykontroll A-Z-ig. A Komplex Diéta egy olyan ideális táplálék, mellyel a fogyókúrázok bármely étkezésüket kiválthatják, helyettesíthetik. A termék alapösszetétele tápanyagokban rendkívül gazdag, több mint 60 féle makro- és mikroelemmel látja el szervezetünket.

Már ez az egyszerű megfigyelés is megdönti a hivatalos orvostudomány által hangoztatott gyors fogyokuras dietak. A fogyókúra célja tehát az kell legyen, hogy a bevitt kalóriák nagy részét a szervezet ne raktározza, hanem energiává alakítsa, valamint, hogy diétával komplex diéta zsírsejtekből a zsírt kiszabadítsuk, és a kiszabadított zsírt a szervezet elégesse.

További a témáról