Léböjt fogyás. Kipróbáltam a lehetetlent: elárulom, mi történt a testemmel 3 nap léböjt után

Léböjt kúra fogyás

gyakori kérdések étrend fogyokuras etelrendeles

A tavasz a lelkesen megkezdett fogyókúrák ideje. Léböjt fogyás sokan vágnak bele különféle méregtelenítő, illetve léböjtkúrákbaamivel egyrészt a tél során felgyűlt salakanyagoktól szeretnének megszabadulni, másrészt súlyvesztést várnak tőle.

Tóth Gábor élelmiszer-ipari fejlesztési mérnök-szakíró előadót, a Tudomány és életmód szerzőjét kérdeztük, hogy mit is várhatsz a léböjtkúrától, illetve milyen veszélyeket rejthet magában. Ugyanakkor mivel sok víz is távozik a szervezetből, csalóka lehet az eredmény, hiszen ilyenkor nem a zsírból fogyunk.

fogyás zsírból fogyás 100 kg ról

Ha tehát hosszú távú fogyásról van szó, a léböjt nem nyújt valódi megoldást, és a kúra után sokan visszahízhatják a leadott kilókat. A hosszabb, több napos kúrákat csak szakmai felügyelet mellett szabad végezni: ezért is szerveződnek a léböjttáborok vagy léböjtcsoportok, ahol folyamatos szakmai kontrollal segítik a résztvevőket.

A 17 leghatékonyabb méregtelenítő szer - Egyedül veszélyes a kúra?

Lelövöm a poént: túléltem, és ez nem egy nekrológ, amit a szerkesztő a pálcikává fogyott, összeaszott holttestem felett írt, zokogva.

Természetesen más kérdés, ha valaki hosszú évek alatt gyakorlatot szerzett e kúrák terén, és nincs olyan 10 napos léböjt fogyás - például szívbetegség, cukorbaj, epebetegség - amely miatt ez ellenjavallott lenne. Ugyanakkor heti egy nap böjt - amikor valaki léböjt fogyás vizet, gyümölcs- illetve zöldségleveket iszik - tehermentesíti az emésztőrendszert, kifejezetten előnyös lehet.

Emberkísérlet kimaxolva – kipróbáltam a 10 napos léböjtkúrát

Heti egy nap gyümölccsel Az alábbi videóban dr. Csiszár Miklós életmód-tanácsadó mondja el a gyümölcsnap szervezetre gyakorolt hatását.

De még egészséges embernél is figyelni kell a só-víz háztartásra, hiszen a levekben igen sok a kálium, és relatíve kevés a nátrium. Emellett érdemes a léböjtkúra előtt a levekhez használt gyümölcsöket, zöldségeket pár napig nyers formában megnövelni az étrendben, akár nyers napok keretében is.

hoodia rendelés ir étrend

További a témáról