Leghatékonyabb diéta

Kiderült, hogy melyik a leghatékonyabb diéta, és az nem a mediterrán - Ripost

leghatékonyabb diéta

Végre egy diéta, amibe minden belefér Fotó: Pixabay. Az eredmények szerint a vegán diétát követők körülbelül 4 kilóval több zsírt veszítettek a kísérlet során, mint a mediterrán diétával fogyók. A leghatékonyabb diéta azonban nem csak a derékméretüket csökkentette: a kutatók a zsigeri zsír mennyiségében is csökkenést mértek náluk.

leghatékonyabb diéta

Ez az a zsírpárnaamely a belső szerveket veszi körül, és az egészségünk szempontjából rendkívül fontos, hogy ebből ne legyen túl sok a szervezetünkben. A mediterrán diétával fogyók koleszterinszintje nem csökkent számottevően, a vegánok esetében azonban ez az adat is 18,7 milligrammal csökkent.

Az elhízás legfőbb okai

A vérnyomás mindkét csoport tagjainál alacsonyabb lett, itt a mediterrán étrend bizonyult érdemesebbnek a leghatékonyabb diéta címére. Fotó: Pixabay.

leghatékonyabb diéta

Hana Kahleova szerint eddig is tudtuk, hogy mind a vegán, mind pedig a mediterrán diéta rendkívül hasznos, ám eddig még nem hasonlították össze közvetlenül a hatásukat.

Most viszont kiderült, hogy a vegán étrend megkaphatja a leghatékonyabb diéta címét, akár a fogyásról, akár az egészségügyi mutatók javításáról van szó.

leghatékonyabb diéta

Ennek az a legfőbb oka, hogy egy döntően növényi összetevőkből álló étrenddel kevesebb kalóriát és zsírt viszünk be a szervezetünkbe. A mediterrán diéta ezzel leghatékonyabb diéta sok leghatékonyabb diéta, tengeri halat, tejterméket és növényi olajat tartalmat, ami növeli a zsírfogyasztásunkat, ez pedig az étrend kalóriatartalmán is meglátszik, hiszen a zsiradékok nagyon energiadúsak.

leghatékonyabb diéta

További a témáról