Menopauza fogyás. Bejegyzés navigáció

menopauza fogyás

menopauza fogyás

Egy szigorú diéta is megemelheti a kortizolszintet: egy tanulmány szerint a kalóriaszegény étrenden élő nőknek alapvetően magasabb a kortizol- és stressz-szintje a normál étrenden élő társaikénál. Éhes vagy és ideges leszel, türelmetlen.

menopauza fogyás

Egyre türelmetlenebb leszel, mert nem fogysz. Vödör számra iszod ráadásul a kávét, mert fáradt is vagy.

menopauza fogyás

És már benni is vagy egy ördögi körben. Olyan étrendet kell követned, ami nem okoz frusztrációt, mert ezzel csak rontasz a helyzeteden. Rádásul itt a változókor is, amikor a mellékvesére még több feladat hárul.

menopauza fogyás

A mellékveséd fogyáshoz vitaminok részt vesz a vércukor- és vérnyomásszabályzásban is, így ne csodálkozz, hogy megemelkednek az értékeid. Elkezdesz gyógyszereket szedni, aminek a hordozóanyagi a májműködést gyengítik, így még a méregtelenítés is akadályoztatva lesz. No meg a máj is részt vesz a vércukorszabályzásban is.

menopauza fogyás

Látod mennyi mindenre kell figyelni. Egy fogyókúrás készítmény, egy internetről összeollózott diátás étrend, ezekre menopauza fogyás ad megoldást.

És akkor lehet még cisztád és miómád is van, vagy valami más elváltozás, amiket szintén figyelembe kell venni. Elvesztél az egymásnak ellentmondó táplálkozási ajánlások között?

Menopauza és hízás Menopauza és hízás A legtöbb nő életében 50 éves kor körül fejeződik be a termékeny időszak. Nagyjából ekkortájt következik be a menopauza, mely a peteérés és menstruáció megszűnésével jár. A hormonális változásoknak köszönhetően ebben az időszakban több kellemetlen tünet is jelentkezhet. A leggyakoribbak a hőhullámok, az éjszakai izzadás, az alvási zavarok és a hízás. Ebben a cikkben a legutóbbiról lesz szó.

Támogatásra, kontrollra lenne szükséged?

További a témáról