Mindenmentes étrend

A mindenmentes étrendek hátrányai
A napi rendelést, módosítást és a lemondást a következők szerint tudjuk fogadni: vasárnap ig: a következő mindenmentes étrend, azaz a hétfőt is tartalmazó rendeléseket is hétfő ig: az aktuális hét estén keddtől vasárnapig kedd ig: az aktuális hét szerdától vasárnapig, azaz hétvégére is ez az utolsó időpont! Pl: vasárnap elfelejtettél rendelni a következő hétre, akkor ezt hétfőn vagy kedden még megteheted 12 óráig. Viszont ha kedden délig még nem adtad le az igényed, akkor sajnos már csak jövőhétre tudjuk fogadni. Rólunk mondták Megkértük hűséges vásárlóinkat, mondják el saját szavaikkal, mit gondolnak rólunk, és ajánlanák-e a Mindenmentes Food ételeit barátaiknak, ismerőseiknek. Válaszaikat ezúton is nagyon köszönjük.

Kérdés azonban, hogy ezek a diagnózisok mennyire megalapozottak és, hogy az egészséges emberek számára nem rejtenek-e veszélyeket ezek a szélsőséges diéták. Ennek jártunk utána. Megosztás Küldés Az utóbbi időben rengeteg gluténmentes termék jelent meg mindenmentes étrend boltokban, és sokan azért vásárolják ezeket, mert a gyártók sokszor egészséges, mindenki számára ajánlott készítményként hirdetik ezeket.

mindenmentes étrend

Így vannak, hogy olyanok, akik semmilyen felszívódási problémával nem rendelkeznek, mégis kerülik a glutént, mert azt hiszik, hogy alapvetően ártalmas a szervezetükre, míg a gluténmentes termékeket egészségesebbnek gondolják. Pedig legtöbbször a sokféle keményítőből és különféle lisztekből készült gluténmentes készítmények is finomított szénhidrátokat tartalmaznak, így hiába várunk fogyasztásuktól súlyvesztést vagy betegségmegelőzést.

  • Fogyókúrás italporok
  • Legjobb fogyókúra tabletta

Több vizsgálat kimutatta, hogy egy alapvetően egészséges ember számára ártalmas lehet a gluténmentes étrend, hiszen a tápanyaghiányos állapot kialakulásának nagy a kockázata folsav- tiamin- és vashiány léphet fel. Ráadásul a teljes kiőrlésű gabonák kiiktatásával az egészséges ember növeli a szíproblémák kialakulásának esélyét, mivel ezen tápanyagok fogyasztása nélkülözhetetlen a szív-és érrendszer számára.

Kinek jó ez?

A gluténintolerancia egy komoly autoimmun betegség, amely a gluténre, azaz a sikérfehérjére való érzékenységet jelöli glutenerzekeny. Jellemző tünete a hasfájás és a puffadás. Ha tehát felmerül bennünk a gluténérzékenység gyanúja, a bizonytalan öndiagnosztizálás helyett forduljunk szakorvoshoz!

  • Léböjt diéta
  • Hogyan fogyjak a hátamból

Ugyanilyen veszélyes lehet, ha laktózérzékenységre gyanakodva esetleg a paleo étrendre való áttérés miatt kiiktatjuk a tejet, tejtermékeket étrendünkből, így számos értékes vitamintól és ásványi anyagtól fosztva meg mindenmentes étrend.

A laktózintolerancia azt jelenti, hogy valaki képtelen a laktóz, a tejben és a tejtermékekben megtalálható cukor lebontására, mert hiányzik a szervezetében az ehhez szükséges laktáz enzim vagy alacsony annak a szintje.

mindenmentes étrend

Tünetei lehetnek hasgörcs, hasmenés, hányás, stb. Fontos megemlíteni, hogy a laktózérzékenység nem azonos a tejallergiával, ami az immunrendszernek a tej proteinjeire adott rendellenes immunválasza.

mindenmentes étrend

A laktózérzékenyek már rengeteg laktózmentes termék közül választhatnak, így mindenmentes étrend kell a tejtermékeket kiiktaniuk étrendjükből.

A tejfehérje allergiával rendelkezők nem fogyaszthatnak ugyan semmilyen tejterméket, de ettől még veszélyes lenne áttérniük a paleo étrendre, mert így az értékes gabonákat is el kellene hagyniuk. Végül meg kell említenünk a vegán étrendet is, amely tiltja bármilyen állati eredetű étel fogyasztását.

mindenmentes étrend

Így azonban a teljes értékű fehérjék, aminosavak nem kerülnek be a szervezetbe, ezeket pedig máshogyan nem lehet pótolni. Ez a drasztikus diéta ráadásul rengetegféle vitamin- és ásványianyaghiányhoz vezethet. Összességében elmondható, hogy az ételintoleranciákat — amennyiben szakorvos diagnosztizálta — komolyan kell venni és a szakemberek által összeállított diéta — a panaszt okozó ételek elhagyásával — megszüntetheti a problémákat gyógyszeres kezelés nélkül is.

mindenmentes étrend

Viszont az egészséges emberek számára ezek az étrendek számos olyan tiltást tartalmaznak, amelyek feleslegesek, később pedig káros következményekkel járhatnak. Hosszú távon nem a drasztikus diéták, hanem a kiegyensúlyozott táplálkozás és a rendszeres mozgás segíti elő a testi és lelki jóllétet.

Mindenmentes Banánkenyér🍌🍞

További a témáról