Árpa diéta

Árpa diéta

árpa diéta

Ha valamilyen húsféléhez, rántott sajthoz vagy töltött zöldséghez keresel köretet, szinte biztos, hogy az első, ami eszedbe jut, a rizs vagy a krumpli lesz.

Ha azonban szeretnél fogyni pár kilót - vagy színesítenéd kicsit az étrendedet - érdemes kipróbálnod az árpagyöngyöt, amely jótékonyan hat a vércukorszintre, és magas rosttartalmának köszönhetően segít a szervezet salaktalanításában.

árpa diéta

Ezért jó az árpagyöngy Hazánkban nincs túlságosan nagy hagyománya az árpagyöngynek - ismertebb nevén gerslinek - amely cukros emberek étrendje zsidó konyha egyik árpa diéta alapanyaga, és gyakran adják sólethez, illetve levesekhez.

Tibetben is ismerik az árpagyöngyöt - ott lisztet őrölnek belőle - Japánban pedig szépítőszerként árpa diéta.

árpa diéta

Lassú felszívódású szénhidrát Amiért érdemes színesítened vele étrendedet, az egyfelől a krumplihoz és a rizshez képest kedvezőbb glikémiás indexe.

Mivel az árpagyöngy lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz, fogyasztását követően nem emelkedik meg hirtelen a vércukorszint, a szervezet fokozatosan bontja le - így hosszú időn át tartó teltségérzetet ad.

árpa diéta

A cukoranyagcserére tehát kedvező hatást gyakorol, így elkerülhető a diéta során hirtelen rád törő farkaséhség. Salaktalanító hatás Emellett magas rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést, kellő folyadékfogyasztás mellett gyorsítja a vastagbélben lerakódott salakanyagok távozását - megkönnyítve ezáltal a tápanyagok felszívódását.

Továbbá csökkenti az emésztőrendszerben kialakult esetleges gyulladásokat, vízhajtó és méregtelenítő hatással is bír.

árpa diéta

Ezeket edd, ha fogyni akarsz! Ásványi sókban szintén gazdag: kalcium, foszfor, kálium és vas is fellelhető az árpagyöngyben.

További a témáról