Yoga étrend, Cikkek hasonló témában

yoga étrend

Január Jóga és étrend — 5 fontos étkezési szabály jógázóknak!

Jógikus táplálkozás 1. (testi szint)

Miért rossz a kávé és miért jó a dió? A jó yoga étrend nemcsak a testi, hanem a szellemi és lelki egészségünket is támogatja. A következő tippeket nemcsak jógázóknak tanácsos 2 hetes fogyókúra étrend Mutatjuk, mikre ügyelj, és te kiegyensúlyozott leszel, emésztésed pedig egészséges!

Kíváncsi vagy, mi a titka az indiai jógiknak, akik hihetetlenül rugalmas alkattal végzik a bonyolult gyakorlatokat? Testük mindenre képes, és lelki egyensúlyukból egy percre sem billennek ki. Irigylésre méltó testfelépítésük és harmóniájuk alapját étrendjük jelenti. Azt vallják ugyanis, hogy az élelmiszer nem csupán élvezeti forrást jelent, és nem is csak éhséged csillapítását szolgálja, hanem az életerő forrása maga.

Ezekben készítsd az ételeket! Kezdjük a legelején: az ételeket kerámia- üveg- és rozsdamentes acél edényekben készítsd, és a mikrohullámú sütőt felejtsd el!

juharszirupos diéta tapasztalatok

Lehet, hogy a mikró kényelmes, de az a sugárzás, amit az ételek a melegítés során kapnak, nem támogatják egészségedet, ebben biztos lehetsz. Így étkezz!

Jóga és a táplálkozás: Hogyan hatnak az ételek a testre és az elmére?

Az egyik legfontosabb alapszabály, hogy akkor együnk, ha éhesek vagyunk, és ne töltsön be az étel hiánypótló, unaloműző vagy vigasztaló szerepet. Rendkívül fontos, hogy megfelelő lelkiállapotban együnk: ha idegesek, dühösek vagyunk, először nyugtassuk le magunkat, és csak utána álljunk neki falatozni! Az étkezések során ne együnk kapkodva, hanem rágjuk meg alaposan az ételt, így elkerülhetjük a túlevést is.

beslimmer testsúlycsökkentő kapszula

Egyél kevesebb húst! Ha eddig nem voltál vegetáriánus, nem mondjuk, hogy légy az, yoga étrend érdemes átgondolnod a kevesebb hús fogyasztását!

Olvass további cikkeket Jógikus táplálkozás 1. A sejtpusztulás és újraképződés miatt a testünk folyamatosan kicserélődik, és aztán abból az anyagokból tevődik össze, amelyeket az étkezés során magunkhoz veszünk, így végtelenül fontos a minőségi táplálkozás. A táplálkozás meghatározása és szintjei A teremtett világban minden élőlénynek, így nekünk, embereknek is négyféle ösztönös cselekvésünk van: evés, alvás, párzás és védekezés. A négy ösztönös cselekvésből az egyik az evés.

A jóga a lakto-vegetárius, vagyis az olyan növényi alapú táplálkozást részesíti előnyben, ahol a tejtermékek fogyaszthatók, de a tojást mellőzi. A jógában a hús, a hal, a tojás, a félkész, konzervételek, az alkohol a tamasztikus, vagyis a sötét, tudatlan, lusta energiákhoz kapcsolódnak. Bánj csínján a fűszerekkel és az édességekkel!

a leggyorsabb fogyás hasról

A túl intenzív ízek, a fűszeres, csípős ételek a radzsasztikus, vagyis a nyugtalan, agresszív, tüzes energiához társíthatók a jóga szerint.

Ilyen például a fekete kávé, a csokoládé, a fekete tea, vagy az édességek és a túl fűszeres ételek fogyasztása.

zöld kávé tabletta hatása

Ezekről eleve tudhatod, hogy nem feltétlenül szolgálják az egészségedet, így igyekezz mértéket tartani, és ha érzed magadban az erőt, teljesen elhagyni például a kávét! Egyél friss zöldségeket, gyümölcsöket! A zöldségek és a gyümölcsök a szattvikus, vagyis a harmonikus, nyugodt, kiegyensúlyozott testi-lelki állapot eléréséhez segítenek hozzá — ez maga a jóga alapja is.

What a yoga teacher eats in a day for a healthy \u0026 strong body // What I ate today (vegan)

Ide sorolhatók a zöldségek, gyümölcsök, az olajos magvak, a gabonafélék és a tejtermékek. Ha a hüvelyesek puffadást okoznak, a főzés előtt enyhe ecetes vízbe áztasd őket, majd fedő nélkül főzd, így kisebb az esélye a lufihatásnak!

Minél több zöldséget, gyümölcsöt fogyasztasz, annál jobban támogatod tested méregtelenítő, tisztító folyamatait, de a nyers zöldségek fogyasztását ne vidd túlzásba, őrizd meg az egyensúlyt!

További a témáról