Diéták típusai

Diéta és táplálkozás típusok - Mind tudatosság

Fogyókúra típusok és csoportosításuk 1. Az ilyen diéta a koleszterinszintet emeli, ezért érelmeszesedésre hajlamosít. A tejszínhab és az eper az első olvasásra igen jónak hangzik.

diéták típusai fogyni szeretnék gyorsan

Azonban ha megpróbálunk ezen a diétán élni tíz napon keresztül, ezen az állati zsírokban igen gazdag, ám fehérjében szegény étrenden élni, hamarosan érezni fogjuk negatív hatásait.

A Mayo-étrend a napi kcal energia felvételét burgonyából, zöldségfélékből, teljes kiőrlésű lisztből készült pékárukból, húsból és reggelire két-három darab tojásból kívánja megvalósítani.

Változatosabb, mint a többi étrend, de ugyanúgy nagy a koleszterintartalma.

diéták típusai regenor folyadék ára

A Lutz-féle diéta a húsfogyasztást helyezi előtérbe, miközben csekély szénhidrátfelvételt engedélyez. Ez is magas koleszterinszintet eredményez. Az ún. Ez nemcsak egyhangú, hanem ilyen sok állati fehérje fogyasztása egészségtelen is. Azonban a zsírt kiiktatja az étrendből. A napi kilokalóriás fogyókúra csak rövidtávon eredményez fogyást.

E nem csoda, hiszen a csökkent energia felvételre a szervezet anyagcsere-csökkentéssel reagál. Mindenképpen vitaminpótlásra van szükség kb.

A bőséges fehérjefogyasztás magas húgysavszintet eredményezhet. A Hollywood-diéta nagyon hasonló a Cooly-féle diétához. Elterjedése az as és as években lett erőteljes, amikor a filmvilág dívái elkezdtek fogyókúrázni.

Tartalomjegyzék

A diéta lényege: naponta három-hat tojás, továbbá sovány húsok, hal és szója. A keményítőtartalmú élelmiszerek mellőzésével kb.

diéták típusai zöld kávé kapszula biocom

A probléma diéták típusai, mint az előző esetben, vagyis a csekély energia felvételre a szervezet anyagcsere-csökkentéssel reagál, ugyanakkor az étrend koleszterinben gazdag. A túródiéta során csak túró, gyümölcsök és fűszerek fogyaszthatók. Az egyhangúsága mellett vashiányra vezet.

Navigációs menü

A félcsirke-diéta napi 40 dkg csirke, valamint zöldség és burgonya fogyasztását engedélyezi. Nagyon kis energiatartalom és egyhangúság jellemzi. A rotációs diéta azt jelenti, hogy bizonyos időközönként négyhetenként a fogyókúra energiatartalma és kcal között váltakozik. Ez az alapanyagcserét igen kedvezőtlenül befolyásolja. Probléma ezzel a diéta fajtával az, hogy nagyon egyhangú, vitamin- és diéták típusai étrend, amely kiszáradásra vezethet.

Nagyon sokféle diéta, vagy táplálkozási szokás, táplálkozásvallás és fogyókúra rendszer létezik.

A Pritkin-féle diéta nyers vagy párolt zöldségfélékből álló, húst és sajtot csak ízesítésre alkalmazó, igen fehérjeszegény étrend. Egyértelműen tápanyag- fehérje- vitamin- és ásványianyag- hiányos állapotra vezet.

Diéta fajták, típusok

A burgonya- és tojásdiéta azt jelenti, hogy a fogyókúra során a burgonya mellett öt-hat tojás fogyasztható naponta. Fehérje- vitamin- ásványianyag-hiányos állapotok léphetnek fel alkalmazásakor, ráadásul koleszterinben gazdag.

Itt a nagy diétaválasztó: találd meg a hozzád illő fogyókúrát! Szakértői vélemények szerint az Atkins diéta jelentős kockázatokat rejt. Vércsoport diéta: Egy viszonylag újkeletű diétás módszer.

A burgonyadiéta napi 1 kg burgonyából áll, amelyet sós vízben kell megfőzni. A burgonyának ugyan nagy tápértéke van, de ez a diéta fehérje- és vitaminhiányos állapotokra vezethet. Gyümölcsdiéták Az almakúra során naponta hat alma fogyasztható.

Ezek is érdekelhetnek

Sajnos majdnem biztos, hogy minden tápanyagból hiányt szenved az alkalmazója. Az ananászdiéta napi kg ananászból áll, ezen kívül kevés hús és hal fogyasztható. Néhány napnál hosszabb időn át ez sem alkalmazható, számos egészségügyi problémát vonhat maga után.

Itt a nagy diétaválasztó: találd meg a hozzád illő fogyókúrát!

A szőlőkúra során napi 3 kg szőlő ehető. E diéta elégtelen fehérjefelvétellel és energiagazdagsággal jár.

A diódiéta során teljesen fehérjehiányos, ugyanakkor zsiradékokban gazdag az étrend a tejszín fogyasztását azonban engedélyezi.

diéták típusai étvágycsökkentő patika

Ivókúrák A ,5 l sörből álló sörkúra nem ajánlható. Ugyanez mondható a bor- és kenyérkúráról, amely napi 8 dl fehér, száraz borból és egy zsemléből áll. Vas- vitamin- és rosthiányos állapotot okozhat. A szakirodalomban számos alkalommal leírt tény, hogy kövér szülők gyermeke nagyobb rizikóval válik kövérré, valamint hogy kövér gyermekből nagyobb eséllyel lesz kövér felnőtt, a túlsúly és elhízás minden ismert társbetegségével, mint többek között a hipertónia, a nem inzulindependens diabétesz mellitusz, a diszlipidémia diéták típusai a metabolikus syndroma.

További a témáról