Kitozán hatása

kitozán hatása

kitozán hatása

Idegen vegyületre hajazó neve ellenére a kitozán teljesen természetes anyag, amelyet különböző tengeri állatok kagylók, rákok páncéljából vonnak ki. Bár történelme több, mint évre nyúlik vissza, igazán csak az elmúlt években lett ismert, mivel elég hatékonyan használható a testsúlycsökkentő kúráknál. Mi is az a kitozán?

kitozán hatása

Ez tulajdonképpen egy poliszacharid, amit rákok, kagylók vázából vonnak ki, a mészvázat alkotó kitinből. Az elmúlt 20 évben vált igazán híressé — először Japánban, majd Európában — zsírmegkötő tulajdonságai révén.

kitozán hatása

Egy kis történelem… A kitozán története a kitin felfedezésével kezdődött ben, amikor egy francia professzor kivonta ezt az anyagot a gombákból. Az as években a kitin valódi sikertermékké vált, így megpróbálták minél többféle forrásból előállítani, például tengeri állatok páncéljából is.

Mire használták a kitozánt?

kitozán hatása

Eleinte vérzéscsillapítónak használták kitozán hatása kitozántmivel a vörösvértesteket is jól köti. Ezután a víztisztító ipar találta meg magának, ezzel tisztították az ivóvizet a különböző kitozán hatása, zsíros szennyeződésektől. Napjainkban pedig az egyik leghatékonyabb fogyókúrás étrend-kiegészítőnek tartják.

kitozán hatása

Hogyan hat a kitozán a szervezetben? A kitozán a táplálékkal elfogyasztott zsírt megkötve gátolja annak felszívódását a bélrendszerben, lassítja a gyomor kiürülését, így huzamosabb időre biztosít jóllakottságérzést.

74. Máj és epehólyag tisztítása 24 órán belül

A kitozán koleszterinszintre gyakorolt jótékony hatását több kutatásban is vizsgálták, illetve egyes felmérések szerint segíthet a gyomorfekély gyógyításában és a sebgyógyulásban is. Hogyan ajánlott a kitozánt fogyasztani?

kitozán hatása

A kitozán hatékonyságát fokozhatja a C-vitaminígy érdemes olyan terméket választani, amelyben együtt szerepel a kitozán és a C-vitamin. Ez utóbbi egyébként támogatja az immunrendszert is, és segíti a sejtek regenerálódását is.

További a témáról