Májkímélő diéta. Májregenerálást elősegítő táplálékaink

májkímélő diéta

Tweet A májbetegségek következtében megnõ a szervezet energiaigénye, ezt az igényt azonban a máj kímélése és tehermentesítése mellettszükséges megadni a szervezet számára, ami komoly és szigorú diéta betartásátköveteli meg. A májkímélõ diétának van néhány fontos alapelve, amivel valóban tehermentesíthetõ ez a belsõ szerv.

a legjobb étvágycsökkentő tea egy hetes diéta

Oda kell figyelni az összetett szénhidrátokfogyasztására, amivel nõ a máj glikogéntartalma. Hangsúlyos lesz a fehérjefogyasztás,amik segítenek a májnak a regenerálódásban. Mindemellett pedig csökkenteni kella zsíros ételek fogyasztását, hogy csökkenthetõ legyen az epe termelõdése.

Elzsírosodott máj regenerálás 7 lépésben

A máj egészséges mûködéséhez az úgynevezett methionin és cystin aminosavakjárulnak hozzá, amiket elsõsorban a jó minõségû állati fehérjék fogyasztásávaltudunk biztosítani a szervezetünk számára, hiszen ezek olyan esszenciálisaminosavak, amiket más forrásból nehezen kap meg a szervezet.

Nagyon oda kellfigyelni az összetett szénhidrátok fogyasztására is, ami a napi kalória bevitelfelét kell, hogy kitegye.

  • Diétás tanácsok az epe és a máj védelméért
  • Fogyás.info kalóriatáblázat
  • Fogyás 2 nap alatt
  • Étrend ár
  • Fogyás olcsón gyorsan

A máj megkímélése érdekében azonban a finomított szénhidrátokat és az egyszerû cukrokat el kell kerülnünk, továbbá a sófogyasztását is minimalizálnunk kell maximum napi 5 grammmert csak károshatásai vannak erre a belsõ szervre.

Sõt még az egyéb fûszerezést is jobb, halecsökkentjük, és ennek még a bors és a mustár használatára is ki kellterjednie.

Mindezek mellett még azis fontos, hogy ,5 liter tiszta vizet fogyasszunk el egy nap során, ésegyünk legalább alkalommal, sõt iktassunk be naponta fél kiló frisszöldséget és gyümölcsöt is az étrendünkbe.

fogyás piramis 1100 kalóriás diéta

A tápanyagok aránya és a zsírszegény táplálkozás nagyonfontos a májkímélõ diétában. Ugyanakkor az esszenciális májkímélő diéta és az omega-3 zsírsavakra a szervezetnek szüksége van, éppen ezért ajánlott a napi fél kilófriss gyümölcs és zöldség fogyasztása. Ezekkel még a megfelelõ mennyiségûvitamint és ásványi anyagot is fogyókúrás étrend 40 felett vagyunk biztosítani a szervezetünkszámára.

fogyókúra első lépései cukros diéta étrend

Hiszen nem szabad elfelejtenünk, hogy májkímélõ diéta révén a lehetõlegjobb, ha mindenféle étrend-kiegészítõt és szintetikus anyagot májkímélő diéta azéletünkbõl.

Mivel ez a mennyiségû zöldség és gyümölcs képes puffasztani azembert, nem véletlen, hogy az étkezéseink érdemes öt-hat részre felosztani egy nap folyamán, és érdemes egy alkalommal csak kevesebbet ennünk.

metabolic balance diéta diéta 2 hét alatt 5 kg

A cikkünk zárásaként szeretnénk egy listában összefoglalni,hogy mik azok az élelmiszerek, amik fogyaszthatóak, és mik azok azélelmiszerek, amik kerülendõek egy májkímélõ diétában. A májkímélõ diéta ajánlott élelmiszerei: sovány húsok és húskészítmények, halak, elsõsorban házi tej és tejtermékek, olívaolaj és a hidegen sajtolt olajok tojás A májkímélõ diéta kerülendõ élelmiszerei: vörös húsok és húskészítmények.

1500 kcal étrend rendelés fogyi verseny

További a témáról